محل لوگو

آمار بازدید

  • بازدید امروز : 6
  • بازدید دیروز : 72
  • بازدید کل : 45813

صفر تا صد وسواس جبری


پیش از آنکه بخواهیم در مورد وسواس جبری صحبت کنیم باید این نکته را متذکر شویم که وسواس تنها به نظافت ، تمیزی و قرینگی ختم نمی شود بلکه نوع دیگری از وسواس وجود دارد ، به نام وسواس جبری .

آیا تا به حال نام وسواس جبری را شنیده اید ؟ از وسواس جبری چه می دانید ؟ آیا وسواس جبری نوعی دیگر از وسواس مرتبط با نظافت می باشد ؟ در ادامه مقاله همراه ما باشید تا از صفر تا صد مفهوم وسواس جبری با خبر شوید .

 

وسواس جبری چیست

همانطور که گفتیم افرادی که به وسواس جبری دچار هستند ویژگی هایی متفاوت با دیگر افراد وسواس دارند . بی شک اغلب افراد در این باور هستند که افراد مبتلا به وسواس جبری نیز نسبت به نظافت و یا شستشو حساس هستند اما اینطور نیست .

افرادی که مبتلا به اختلال شخصیت وسواس جبری هستند ویژگی هایی همچون نظم ، خویشتن داری ، یکرنگی با افراد جامعه و رسمی بودن را دارند . این افراد به دلیل ویژگی های شخصیتی نام برده به شدت پایبند هنجارهای اجتماعی بوده و قوانین را رعایت می کنند .

آن ها حتی ممکن است به بی قانونی و اندیشه های جدید ابراز ناراحتی کرده و خشمگین شوند . این افراد به دلیل ویژگی هایی همچون ظرافت و دقت کاری ، درستکاری و وظیفه شناس بودن حتی تفریح نیز نمی کنند و تمام وقت خود را صرف کار کردن کرده و سخت تلاش می کنند .

از نظر دیگران افراد مبتلا به اختلال وسواس جبری ، افرادی بااخلاق ، کمال گرا ، سخت کوش ، جدی در کار و بسیار دقیق هستند . اغلب آن ها نسبت به مافوق و افراد صاحب مقام چابلوسی کرده و حتی ممکن است زیردست و یا افراد ضعیف تر از خود را نیز تحقیر کنند .

آن ها در محیط هایی که کارهایی سازمان یافته و تکراری انجام می دهند بیشتر موفق خواهند بود اما در محیط هایی که نیاز به خلاقیت و نوآوری هست ، نمی توانند فعالیت کنند و موفق شوند .

حتما بخوانید: از انواع اختلالات شخصیتی چه می دانید

 

نشانه و ویژگی های افراد مبتلا به اختلال شخصیت وسواس جبری

لازم به ذکر است بدانید که اختلال شخصیتی وسواس جبری در زیر مجموعه اختلالات گروه c قرار داشته که فرد نسبت به نظم و انظباط ، کمال گرایی و مقررات و انجام آن به شدت حساس بوده است .

همچنین سرپیچی از مقررات و هنجارها حال او را دگرگون خواهد کرد . در ادامه برخی دیگر از ویژگی های این افراد را بیان خواهیم کرد ، همراه ما باشید .

  • افراد مبتلا به وسواس جبری نه تنها با تفریح و سرگرمی مخالف بوده بلکه زمانی را نیز هر چند کوتاه به تفریح نمی پردازند . آن ها احساس می کنند حتی وقت ندارند که یک آخر هفته یا یک بعدظهر خود را با دوستان و خانواده خود بگذرانند .

  • همچنین اگر مجبور شوند که به تفریح روند بسیار از این موضوع ناراحت خواهند شد که چرا وقت خود را تلف می کنند . حتی ممکن است بخشی از کار خود را به بیرون برده و از زمان اوقات فراغت خود نیز برای فعالیت های کاری استفاده کنند .

  • آن ها با سرگرمی و بازی نیز مانند یک تکالیف جدی برخورد خواهند کرد که به تلاش و تمرکز بالایی نیاز دارد . به طور کلی می توان گفت آن ها همیشه بر عملکرد عالی در همه زمینه ها حتی بازی نیز تاکید خواهند کرد .​

  • به عنوان مثال می توان گفت زمانی که افراد یا حتی خودشان دوچرخه سواری می کنند تاکید دارند که از روی یک خط صاف باید حرکت کنند . یا می توان گفت دیگر بازی ها را مانند فوتبال یا بیس بال را به یک بازی سخت با قوانین پیچیده تبدیل می کنند .

  • همانطور که گفتیم آن ها خود را تنها درگیر کار و فعالیت های اقتصادی می کنند ، اگر نیاز مالی نداشته باشند نیز دست از کار کردن برنمی دارند و وقت خود را صرف تفریح و سرگرمی نمی کنند .

حتما بخوانید:انواع مختلف وسواس

  • آن ها به طور افراطی به جزئیات امور حساس بوده و وقت زیادی را صرف بررسی کارهای کوچک می کنند . به طوریکه آنقدر به نظم و سازمان دهی جزئیات توجه می کنند که از فعالیت اصلی که مهم تر است جا می مانند .
  • آن ها توانایی تقسیم زمان را نداشته و بیشتر زمان خود را صرف جزئیات و حتی کارهای بی اهمیت می کنند که به همین دلیل مهم ترین تکالیف را به لحظه آخر موکول می کنند . اغلب آن ها به دلیل این ریزه کاری های توانایی به اتمام رساندن کاری را نداشته و ازانجام آن سرباز می زنند .

  • می توان گفت آن ها نمی توانند از دارایی های بی ارزش خود که استفاده ای از آن نیز ندارند و یا حتی غیرقابل استفاده شده اند ، بگذرند .

  • اغلب افراد مبتلا به اختلال وسواس جبری خسیس بوده و نمی توانند از سرمایه خود استفاده کنند . به همین دلیل در طول زندگی شخصی و همچنین کاری خود بسیار حساب گر هستند .

  • این افراد کار و فعالیت های دیگران را قبول نداشته و تنها نظر و عقیده شخصی خود را برای اتمام یک فعالیت درنظر می گیرند و به دیگران اجازه اظهار نظر و حتی کمک کردن نیز نمی دهند .

  • آن ها به صاحبان قدرت و مقام بسیار احترام گذاشته و از دستورات آن ها به طرز عجیبی پیروی خواهند کرد ، همچنین در مورد مسائل اخلاقی ، هنجار ها و ارزش ها به طور افراطی وظیفه شناس هستند .

  • آن ها به طرز عجیبی تنها نظرات خود را قبول داشته و به غیر از نظر و روش خود راهکارهای دیگران را قبول نمی کنند به طور مثال بر این باور هستند که تنها یک روش برای درس خواندن یا ظرف شستن وجود دارد .

 

شیوع اختلال وسواس جبری

اختلال شخصیت وسواس جبری که زیر دسته اختلالات دسته .. می باشد در بزرگسالی افراد یعنی حدودا در سن 18 سالگی آن ها شروع می شود . شیوع آن در کل جمعیت حدود بین 2.1 درصد تا 7.9 درصد گزارش شده است . همچنین شیوع این اختلال در مردان دو برابر زنان می باشد .

در نهایت


اگر فردی 4 مورد از اختلالات نام برده را به مدت یک سال داشته باشد می توان اختلال وسواس جبری را تشخیص داد . همچنین می توان گفت تشخیص این اختلال اغلب در سن نوجوانی و جوانی افراد اتفاق خواهد افتاد .

در ادامه بخوانید: اختلالات تغذیه ای



سوالات متداول

 

1- ✔️ از وسواس جبری چه می دانید ؟

✔️ اختلال وسواس جبری با دیگر افرادی که وسواس داشته تفاوت دارند که در متن مقاله بیشتر در مورد آن توضیح داده شده است .



2- ✔️ از ویژگی های افراد مبتلا به اختلال وسواس جبری چه می دانید ؟

✔️ علاقه ای به سرگرمی و تفریح نداشته ، غمگین هستند و غیره که در متن مقاله بیشتر در مورد آن توضیح داده شده است .



3- ✔️ شیوع اختلال وسواس جبری چه زمانی است ؟

✔️ این اختلال ممکن است از سن 18 سالگی شروع شده باشد که در متن مقاله بیشتر به جزئیات اشاره شده است .

منبع : صفر تا صد وسواس جبری

  انتشار : ۱۱ تیر ۱۳۹۹               تعداد بازدید : 11

تمام حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به "" می باشد

فید خبر خوان    نقشه سایت    تماس با ما