محل لوگو

آمار بازدید

  • بازدید امروز : 73
  • بازدید دیروز : 106
  • بازدید کل : 46884
  • عنوان اسلاید
  • عنوان اسلاید
  • عنوان اسلاید

اختلال شخصیت ضد اجتماعی


حتما تا به حال با افرادی برخورد داشتید که حقوق دیگران را زیر پا می گذارند، رفتار فریبکارانه و مجرمانه در جهت منافع خود دارند، هر چند ظاهر بسیار گرم و صمیمی دارند و دائم در قبال رفتارهایی که انجام می دهند دیگران را مقصر دانسته و اصلا احساس پشیمانی نمی کنند، حتی اگر در جریان اقدامات او فرد یا افرادی آسیب دیده باشند،

افرادی با این ویژگی ها بعد از بررسی های همه جانبه توسط متخصص حوزه سلامت روان، برچسب اختلالات شخصیت ضد اجتماعی را می گیرند که این اختلال با اعمال و رفتارهای ضد اجتماعی مستمر شناخته می شود. در این مقاله تعریف اختلال شخصیت ضد اجتماعی، علت، علائم، راه های درمان آن به طور کامل ارائه شده است.

 

اختلال شخصیت ضد اجتماعی چیست

اختلال شخصیت الگوی ناسازگار و بادوامی از تجربیات درونی و رفتار که به دوران نوجوانی و یا اوایل بزرگسالی بر می گردد. یکی از انواع اختلالات شخصیت دسته دوم، اختلال شخصیت ضداجتماعی Antisocial personality disorder است که این افراد در تنظیم احساسات و رفتار خود مشکل دارند. معمولا ظاهری عادی، و حتی فریبنده دارند. وقتی به زندگی آنها در گذشته نگاه می کنیم مواردی چون دروغ گویی، دزدی، نزاع، فرار از مدرسه و منزل، سوء مصرف مواد، فعالیت های غیر قانونی دیده می شود.

فردی که مبتلا به این اختلال است ناتوان در برقراری روابط محبت آمیز است، به حقوق یا نیازهای دیگران بی توجه است، اقدامات ضد اجتماعی مکرر مانند آزار و اذیت یا سرقت، رفتار تکانشی (رفتاری که به طور شتابزده، ناگهانی و بدون فکر کردن به پیامد آن انجام می گیرد)، ممکن است منجر به تغییرات مکرر شغلی یا رابطه شود.

از دیگر ویژگی هایی که افراد مبتلا به اختلال ضد اجتماعی دارند، اقدامات غیرمسئولانه ای است که می تواند جنبه های شغلی، اجتماعی و مالی زندگی فرد را تحت تاثیر قرار دهد، به عنوان مثال بی توجهی به ایمنی شخصی یا ایمنی دیگران، مانند سرعت غیرمجاز، رانندگی در حالت مستی، رفتار تحریک پذیر یا پرخاشگرانه، که می تواند شامل دعواهای فیزیکی باشد.

یک فرد می تواند از سن 18 سالگی تشخیص اختلال شخصیت ضد اجتماعی را دریافت کند، اگرچه شواهدی وجود دارد که نشان می دهد علائم ممکن است نزدیک به 15 سالگی ظاهر شوند. کودکان و نوجوانان جوان‌تر که علائم مشابهی را نشان می‌دهند ممکن است با تشخیص اختلال سلوک و یا نافرمانی مقابله ای مواجه شوند که قطعا برای هر نوع تشخیص گذاری نیاز است متخصص روانشناسی یا روانپزشک این کار را انجام بدهد.

بیشتر بخوانید: اختلال شخصیت خود شیفته

 

 

 

 

 

علائم اختلال شخصیت ضد اجتماعی

هر کسی ممکن است هر از گاهی به روش های فریبکارانه عمل کند. اما در افراد مبتلا به اختلال شخصیت ضد اجتماعی، این اعمال فراگیر و انعطاف ناپذیر است. توجه به این نکته ضروری است که همه افرادی که حقوق دیگران را زیر پا می گذارند لزوما اختلال شخصیت ضد اجتماعی ندارند.

متخصصان حوزه سلامت روان از راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی، ویرایش پنجم (DSM-5) که برای تشخیص انواع بیماری های روانی توسط انجمن روانپزشکی آمریکا تهیه شده، از جمله اختلال شخصیت ضد اجتماعی استفاده می کنند.

طبق DSM-5، در فردی که حداقل 18 سال سن دارد، متخصص حوزه سلامت روان با توجه به معیارها و علائمی که در زیر آمده است می تواند تشخیص اختلال شخصیت ضد اجتماعی بدهد.

اختلال شخصیت ضد اجتماعی

اقدامات ضداجتماعی مکرر: ممکن است اقداماتی توسط فرد مانند آزار و اذیت، دزدی یا یک شغل غیرقانونی زمینه‌ دستگیری وی توسط پلیس را به همراه داشته باشد.

رفتار فریبکارانه برای منفعت شخصی: این ممکن است شامل دروغگویی مکرر، استفاده از نام مستعار، یا کلاهبرداری کردن از دیگران در جهت منافع شخصی فرد یا لذت شخصی است.

رفتار تکانشی: رفتار تکانشی به معنای آن است که فرد بدون فکر کردن به پیامد رفتار و اعمال خود دست به کاری به صورت ناگهانی و شتابزده می کند که این می تواند به تغییرات ناگهانی در شغل، مسکن یا روابط منجر گردد.

تحریک پذیری و رفتار پرخاشگرانه: شامل دعواهای فیزیکی یا تجاوزات مکرر، کتک کاری ها با حملات مکرر نمایان می شود.

بی‌توجهی به ایمنی: این امر می‌تواند ایمنی شخصی یا ایمنی دیگران را به خطر بیندازد. برای مثال سرعت بالا، رانندگی در حالت مستی، تصادفات متعدد یا غفلت از کودک منجر به خطرات عمده ای برای فرد و دیگران می گردد.

اقدامات غیرمسئولانه: این امر باعث می شود فرد در انجام تعهدات کاری یا مالی خود ناتوان باشد.

فقدان عذاب وجدان یا عدم پشیمانی: برای مثال، ممکن است نسبت به آسیبی که برای فردی ایجاد می کند، کاملا بی تفاوت باشد یا کار خود را منطقی و فرد آسیب دیده را مستحق آسیب و مقصر جلوه بدهد.

فرد مبتلا به اختلال شخصیت ضداجتماعی خواسته ها، حقوق و احساسات دیگران را نادیده می گیرد. آنها همچنین ممکن است از فریب کاری استفاده کنند و دیگران را برای منفعت شخصی، که ممکن است شامل به دست آوردن پول، رابطه جنسی یا قدرت باشد، جلب کنند.

از دیگر علائم این اختلال نارضایتی عمومی از زندگی، تنش مکرر، احساس ناتوانی در تحمل خستگی، افسردگی اساسی، همچنین افراد مبتلا به برخی از اختلالات شخصیت، از جمله اختلال شخصیت ضداجتماعی، ممکن است در معرض خطر بالاتری برای اقدام به خودکشی نسبت به جمعیت عمومی باشند.

بیشتر بخوانید: نشانه های خودکشی

 

علت بیماری ضد اجتماعی

محققان علت دقیق اختلال شخصیت ضداجتماعی را نمی‌دانند، اما عوامل ژنتیکی، محیطی و فرهنگی همگی ممکن است به صورت ترکیبی در ایجاد آن نقش داشته باشند. از علت های احتمالی اختلال ضد اجتماعی موارد زیر است.

دیدگاه های زیستی، در قطعه پیش پیشانی قشر مخ که در برنامه ریزی برای فعالیت های آینده، تعدیل رفتار اجتماعی، شخصیت، قضاوت و تصمیم گیری نقش دارد، نارسایی هایی را مشاهده کردند که علت احتمالی این اختلال ممکن است باشد.

بررسی الگوهای وراثت نشان می دهد تبهکاری و رفتارهای ضد اجتماعی تا اندازه ای ارثی هستند. جز عامل وراثت پذیری، برخی از عوامل محیطی مرتبط با این اختلال شامل تجربیات منفی دوران کودکی، مانند سوء استفاده فیزیکی، آزار جنسی، یا بی‌توجهی است.

فرد مبتلا به اختلال شخصیت اجتماعی در تجارب کودکی اش سابقه اختلال سلوک، نافرمانی مقابله ای، اختلال بیش فعالی- نقص توجه، معروف به ADHD، وجود داشته است.

بیشتر بخوانید: تست شخصیت شناسی mbti

درمان اختلال ضد اجتماعی

اکثر افراد مبتلا به اختلال شخصیت ضد اجتماعی به دنبال درمان نیستند و مراجعه به مراکز درمانی روان شناختی و روان پزشکی نمی کنند. متخصص حوزه سلامت روان بر اساس یک عمل یا چند رویداد برچسب اختلال شخصیت ضد اجتماعی به فرد نمی زند. همینطور، بررسی های لازم مبنی بر اینکه اگر الگوهای رفتاری فرد با عوامل دیگری مانند سوء مصرف مواد، ضربه یا ناتوانی شناختی بتوان توضیح داد، این تشخیص را انجام نمی‌دهند.

 

هدف از درمان ها کمک به اینکه یاد بگیریم چگونه خشم را کنترل کنیم، پریشانی، اضطراب و افسردگی خود را برطرف کنیم. هدف کاهش رفتارها و اعمال ضد اجتماعی و در نهایت به نفع خود فرد و اطرافیان است. شواهدی مبنی بر درمان موفقیت آمیز این اختلال بسیار محدود است. مدیریت علائم ممکن است دشوار باشد، و به میزان نسبتاً بالایی این افراد حتی اگر همکاری های لازم را هم انجام دهند باز هم درمان خود را متوقف می کنند.

اختلال شخصیت ضد اجتماعی چیست

سایر اختلالات روانپزشکی مانند انواع اختلالات اضطرابی یا خلقی، اختلال بیش فعالی - نقص توجه، یا سوء‌مصرف مواد نیز ممکن است در این افراد وجود داشته باشد.

 

روان‌درمانی با رویکرد CBT، می‌تواند به فرد کمک کند تا الگوهای فکری، رفتارها و راه‌های ارتباط با دیگران را حل کنند.

 

درمان مبتنی بر گروه می تواند به مقابله با اقدامات تکانشی، رفتار ضد اجتماعی و چالش ها در ارتباط با دیگران کمک کند.

 

تثبیت‌کننده‌های خلق و خو یا مهارکننده‌های انتخابی بازجذب سروتونین، معروف به SSRI، ممکن است به رفتارهای تکانشی و پرخاشگرانه کمک کنند، و داروهای ضد روان پریشی ممکن است هرگونه پارانویا را برطرف کنند. با این حال، هیچ دارویی به طور خاص برای اختلال شخصیت ضد اجتماعی طراحی نشده است.

 

دوستان، اعضای خانواده و ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی می توانند مراقبت از افراد مبتلا به اختلال شخصیت ضد اجتماعی هر چند چالش برانگیز است اما بسیار کمک کننده می تواند باشد.

بیشتر بخوانید: بیماری اختلال شخصیت پارانویید چیست

 

 

 

 



سوالات متداول

 

1- ✔️ اختلال شخصیت ضد اجتماعی چیست؟

✔️ اختلال شخصیت الگوی ناسازگار و بادوامی از تجربیات درونی و رفتار که به دوران نوجوانی و یا اوایل بزرگسالی بر می گردد. یکی از انواع اختلالات شخصیت گروه دوم، اختلال شخصیت ضداجتماعی است که این افراد در تنظیم احساسات و رفتار خود مشکل دارند. معمولا ظاهری عادی، و حتی فریبنده دارند. جهت کسب اطلاعات بیشتر از اختلالات شخصیت ضد اجتماعی بهم متن مقاله مراجعه نمایید.



2- ✔️ علائم اختلال شخصیت ضد اجتماعی چیست؟.

✔️ از علائم و نشانه های اختلال شخصیت ضد اجتماعی می توان به رفتار فریبکارانه برای منافع شخصی، دروغ گویی، رعایت نکردن حقوق دیگران، عدم عذاب وجدان و پشیمانی سایر علائم در متن مقاله به طور کامل ارائه شده است.



3- ✔️ راه های درمان اختلال شخصیت ضد اجتماعی چیست؟

✔️ هرچند ممکن است فرد مبتلا به اختلال شخصیت ضد اجتماعی برای درمان مراجعه نکند. اما روش های دارو درمانی و روانشناختی مانند درمان شناختی - رفتاری سایر روش های درمانی در متن مقاله ارائه شده است.

منبع : اختلال شخصیت ضد اجتماعی

انتشار : ۱۲ بهمن ۱۴۰۰

کارل گوستاو یونگ


یکی از روان درمانگران و روانپزشکان اوایل قرن بیستم کارل گوستاو یونگ است که زمینه روانشناسی تحلیلی را ایجاد کرده است. او یکی از مهم ترین روانشناسان در طول تاریخ بوده که نظریه های بسیار مفید و کاربردی ارائه داده است. کارل یونگ به دلیل علاقه مشترک فروید به ناهشیار یکی از حامیان اولیه فروید بود، اما بعد ها از او جدا شد.
بسیاری از مفاهیم یونگ وارد جریان اصلی زبان و فرهنگ ما شده اند که شامل عقده، کهن الگو، شخصیت، سایه، درونگرا، برونگرا، گونه شناسی، ناخودآگاه جمعی و غیره. در این مقاله توضیحات کاملی در مورد کارل یونگ ارائه شده است.در این مقاله توضیحات کاملی در مورد کارل یونگ ارائه شده است.

 

کارل یونگ کیست

کارل گوستاو یونگ (1875-1961) یکی از پیشگامان روانکاوی مدرن بود، او در نزدیکی بازل به دنیا آمد و بیشتر در زوریخ سوئیس کار می کرد. ابتدا پزشک شد و سپس وارد حوزه نوظهور روانپزشکی و روانکاوی شد. یونگ از طریق تجربه شخصی، کارش با بیماران و تحقیقات فراوان، ایده‌ ها و روش‌ های تحقیقی را توسعه داد تا درک ما از شخصیت، روان پویایی و بسیاری مسائل دیگر را گسترش دهد.

با گذشت زمان، ایده ها و روش های تحقیق او عمیقاً بر علوم انسانی، هنر، روان درمانی، مطالعات دینی و بسیاری از زمینه های دیگر تأثیر گذاشته است. یونگ معتقد بود که بیشتر پرسش ‌ها و بیشتر رنج‌ های ما، ناشی از ناراحتی ‌های روح انسان است که معنای اصلی کلمه یونانی روان است.

کار تحلیلی یونگ چیزی را از جهان حذف نمی کند، بلکه آگاهی متفاوت تری را برای مشارکت در صمیمیت، فرزند پروری، روابط اجتماعی و پاسخ های خلاقانه به چالش های زندگی به ارمغان می آورد. مفهوم یونگ از ناخود آگاه جمعی توصیف می کند که چگونه قلمرو بی زمانی روان انسان ما را به اجدادمان پیوند می دهد و فرهنگ و پاسخ های شخصی ما را به خواسته های زندگی روزمره شکل می دهد.

کار کارل یونگ فراخوانی است برای پاسخگویی شخصی در مواجهه با پیچیدگی های زندگی و روانشناسی یونگ دعوت به گفت و گوی عمیق می کند، با خود، با دیگران، با جامعه، با تاریخ، و با هر انرژی متعالی که ما را به حرکت در می آورد و یا تاریخ را به حرکت در می آورد.

حتما بخوانید: روانشناسی شخصیت

 

 

 

 

 

زندگی کارل یونگ

کارل گوستاو یونگ در سال 1875 در سوئیس در خانواده امیلی پریسورک و پل یونگ، کشیش به دنیا آمد. یونگ به دلیل ایمان پدرش علاقه شدیدی به تاریخ دینی پیدا کرد، اما به تحصیل پزشکی در دانشگاه بازل پرداخت. یونگ پس از تکمیل مدرک پزشکی خود به کارکنان یک کلینیک در زوریخ سوئیس به عنوان کارآموز پیوست، جایی که ضمیر ناخودآگاه و عوامل مرتبط با آن را بررسی کرد.

کارل یونگ همچنین در سال 1902 به پاریس سفر کرد تا زیر نظر پیر ژانت تحصیل کند. در سال 1905، یونگ به سمت هیئت علمی دانشگاه زوریخ منصوب شد و تا سال 1913 در آنجا کار کرد. یونگ در سال 1903 با اما راوشنباخ ازدواج کرد. این زوج صاحب پنج فرزند شدند و تا زمان مرگ اما در سال 1955 با یکدیگر زندگی کردند، اگرچه روابط خارج از ازدواج یونگ نیز گسترده بود.

یونگ یکی از اعضای فعال انجمن روانکاوی وین (که قبلاً به عنوان انجمن روانشناسی چهارشنبه شناخته می شد) بود. او با زیگموند فروید ارتبطا دوستی بسیار خوبی داشت، هنگامی که انجمن بین المللی روانکاوی در سال 1910 تشکیل شد، یونگ به درخواست فروید رئییس انجمن شد.

کارل یونگ

یونگ با نظریه فروید در مورد ناخودآگاه موافق بود، اما یونگ همچنین به وجود یک ناخودآگاه جمعی عمیق تر و کهن الگو های نماینده اعتقاد داشت. فروید آشکارا نظریات یونگ را مورد انتقاد قرار داد و این تفاوت اساسی باعث شد که دیدگاه های دوستی و روانشناختی آنها از هم جدا شود. در نهایت یونگ در سال 1961 در سوئیس درگذشت.

حتما بخوانید: شخصیت esfj

 

نظریه های یونگ چیست

نظریه های یونگ بسیار جامع و کاربردی بوده و در بسیاری زمینه ها به روند درمان کمک می کند، در این جا برخی از نظریه های او شرح داده شده است.

1نظریه لیبیدو

یونگ (1948) با فروید در مورد نقش جنسیت مخالف بود. او معتقد بود که لیبیدو فقط انرژی جنسی نیست، بلکه انرژی روانی تعمیم یافته است. از نظر یونگ، هدف از انرژی روانی ایجاد انگیزه در فرد به روش های مهمی از جمله روحی، فکری و خلاقیت بود. همچنین منبع انگیزشی فرد برای لذت جویی و کاهش تعارض بود.

2نظریه ناهشیار

یونگ مانند فروید (و اریکسون) روان را متشکل از تعدادی سیستم جداگانه اما متقابل می دانست. سه مورد اصلی عبارت بودند از ایگو(من)، ناخودآگاه شخصی و ناخودآگاه جمعی. من از نظر یونگ نشان دهنده ضمیر خودآگاه است زیرا شامل افکار، خاطرات و احساساتی است که فرد از آنها آگاه است. من تا حد زیادی مسئول احساس هویت و تداوم است.

یونگ بر اهمیت ناخودآگاه در رابطه با شخصیت تأکید کرد. با این حال، او پیشنهاد کرد که ناخودآگاه از دو لایه تشکیل شده است. اولین لایه که ناخود آگاه شخصی نامیده می شود در واقع همان نسخه فروید از ناخود آگاه است. ناخودآگاه شخصی حاوی اطلاعات فراموش شده موقتی و همچنین خاطرات سرکوب شده است.

مهمترین تفاوت بین یونگ و فروید در ناهشیار جمعی یونگ بود، ناهشیار جمعی نسخه ای جهانی از ناهشیار شخصی است که دارای الگوهای ذهنی یا ردپای حافظه است که با سایر اعضای گونه انسانی مشترک است. این خاطرات اجدادی، که یونگ آنها را کهن الگو نامید در ادامه توضیح داده شده است.

3کهن الگو ها

کهن الگوهای یونگ به عنوان تصاویر و مضامینی بوده که از ناخودآگاه جمعی ناشی می شوند، کهن الگوها در میان فرهنگ ها معانی جهانی دارند و ممکن است در رویا ها، ادبیات، هنر یا مذهب ظاهر شوند. اصلی ترین کهن الگو ها شامل سایه، پرسونا، آنیما، آنیموس و خود است. افراد می توانند با تست کهن الگو ها از الگوی رفتاری خود نیز با خبر شوند.

4تیپ های شخصیتی یونگ

نظریه یونگ بر چهار کارکرد اساسی روانشناختی تمرکز دارد، که بر اساس همین چهار کارکرد تست mbti مایرز بریگز ساخته شده است. این چهار کاکرد شامل موارد زیر است.

  • برونگرایی در برابر درونگرایی

  • حسی در برابر شهودی

  • احساسی در برابر منطقی

  • قضاوتی در برابر ادراکی

حتما بخوانید: برونگرایی چیست

 

 

 

 



سوالات متداول

 

1- کارل یونگ کیست؟

یکی از روان درمانگران و روانپزشکان اوایل قرن بیستم کارل گوستاو یونگ است که در متن مقاله توضیح آن ارائه شده است.



2- زندگی کارل یونگ چگونه بود؟

کارل گوستاو یونگ در سال 1875 در سوئیس در خانواده امیلی پریسورک و پل یونگ به دنیا آمد که در متن مقاله مطرح شده است.



3- نظریه های یونگ چیست؟

نظریه های یونگ بسیار جامع و کاربردی بوده و در بسیاری زمینه ها به روند درمان کمک می کند که در متن مقاله شرح داده شده است.

منبع : کارل گوستاو یونگ

انتشار : ۱۱ بهمن ۱۴۰۰

ناتوانی یادگیری


کودکان زیادی در مدارس هستند که علی رقم فقدان هر گونه مشکلات جسمانی یا عاطفی از دشواری های شدید یادگیری رنج می برند. گاهی اوقات چنین کودکان به عنوان بیش فعال، دارای کژکاری یادگیری مغزی، حداقل آسیب مغزی، نارسا خوان یا مبتلا به معلولیت ادراکی بر چسب می خورند. اینگونه دانش آموزان دارای اختلال یادگیری بوده، قادر به موفقیت تحصیلی نیستند در موقعیت های تحصیلی دچار درماندگی آموخته شده می شوند.

طبق تعریف انجمن ناتوانی یادگیری:ناتوانی یادگیری یعنی اختلال در یک یا چند مورد از فرایندهای روانشناختی موثر در فهمیدن یا در کاربرد زبان گفتاری یا نوشتاری که ممکن است به شکل نارسایی در گوش فرادهی، فکر کردن، حرف زدن، خواندن، نوشتن، املاء یا محاسبه های ریاضی نمود داشته باشد و شرایطی همچون ناتوانی های ادراکی، صدمه ی مغزی خفیف، اختلال خفیف مغزی، نارسا خوانی و زبان پریشی رشدی را در بر دارد. در این مقاله در مورد اختلال یادگیری مطالبی ارائه شده است.

 

ناتوانی یادگیری چیست

ناتوانی های یادگیری در درجه نخست نتیجه نارسایی های بینایی، شنوایی یا حرکتی، عقب ماندگی ذهنی، اختلال هیجانی یا محرومیت های محیطی، فرهنگی، یا اقتصادی نیست. دانش آموزان ناتوان یادگیری ویژگی های گوناگونی را از نظر یادگیری و رفتاری از خود نشان می دهند و در هیچ یک همه آن ها یک جا مشاهده نمی شود. در این جا برخی علائم آن ها ذکر شده است.

فقدان توجه و دقت لازم

جنب و جوش بیش از حد

توانایی های حرکتی اندک

بی ثباتی عاطفی

مشکلات ادراکی و پردازش اطلاعات

اختلال در حافظه و تفکر

رفتار نامناسب اجتماعی

دارا بودن مشکلات درسی

حتما بخوانید: لکنت زبان کودکان

 

 

 

 

 

علت ناتوانی یادگیری

علت ناتوانی های یادگیری در اکثریت موارد مشخص نیست، با وجود این علل متعددی برای آن مطرح شده است. ازمهمترین علل آن شامل موارد زیر است.

عوامل ژنتیک (وراثت )

عوامل محیطی (آموزش مناسب، امکانات مورد نیاز، تغذیه، فشارهای والدین برای موفقیت در تحصیل)

عوامل عصب شناختی (ضربات وارده بر مغز هنگام تولد، اختلال در غلبه طرفی مغز، )

حتما بخوانید: قدرت ذهن و تمرکز

 

انواع ناتوانی یادگیری

سه نوع ناتوانی یادگیری برای افراد در سنین مختلف تعیین شده که هر کدام ویژگی های متفاوت و درمان خاص خود را دارند که در این جا مطرح شده است.

1ناتوانی در خواندن

افراد دارای این نوع اختلال در یادگیری ویژگی هایی از جمله اشتباه خواندن کلمات مشابه، حدس زدن کلمات با در نظر گرفتن حروف ابتدا و انتهای کلمات، آیینه خوانی یا وارونه خوانی کلمات، مشکلات شدید در هجی کردن کلمات، بی میلی و انزجار از یادگیری خواندن، نوشته ها را کلمه به کلمه می خوانند، به جای اینکه چشم هایشان را هنگام خواندن حرکت دهند، سرشان را تکان می دهند، به زحمت و با صدای کشیده و لحن یکنواخت می خوانند و افراد با اختلال در خواندن به نقطه گذاری توجه ندارند و از توجه به معنی لغت غافل هستند.

2ناتوانی در ریاضی

افراد دارای این نوع ناتوانی در یادگیری دچار مشکلات متفاوتی از جمله کودکان دچار ناتوانی ریاضیات در یادگیری و یادآوری اعداد مشکل داشته، در محاسبه کند و غیر دقیق هستند و این افراد در 4 گروه از مهارت های ریاضی دارای نقص هستند.

  1. مهارت های زبانی (مهارت هایی که مربوط به درک اصطالحات ریاضی و تبدیل مسائل نوشتاری به نمادهای ریاضی است)

  2. مهارت های ادراکی (توانایی شناسایی و درک نمادها و مرتب کردن مجموعه اعداد)

  3. مهارت های ریاضی (جمع، تفریق، ضرب، تقسیم و توانایی های چهار عمل اصلی)

  4. مهارت های توجهی (کپی کردن صحیح اشکال و مشاهده درست نمادهای عملیاتی)

3ناتوانی در نوشتن

نوشتن پیشرفته ترین و پیچیده ترین دستاورد نظام زبان است، . در سلسله مراتب تحول زبان نیز نوشتن آخر از همه فراگرفته می شود. این سلسله مراتب به ترتیب شامل صحبت کردن، خواندن و نوشتن است. افراد دارای این نوع ناتوانی در یادگیری دچار مشکلات متفاوتی از جمله ناتوانی در نوشتن یا نارسانویسی و یا دیسگرافیا، : مهارت های نگارشی بسیار پایین تر از حد مورد انتظار با توجه به سن شخص، ظرفیت هوش و آموزشی او که با آزمون های استاندارد شده سنجیده می شود. این اختلالات در سه دسته ظاهر می شوند، دستخط، دیکته و انشا. خطا های متداول این افراد شامل:

  • کج نویسی، راست نویسی، کم رنگ نویسی، پر فشار نویسی

  • فاصله گذاری

  • نامرتب نویسی

  • قرینه نویسی

  • وارونه نویسی

  • جابه جایی حروف

  • حذف و اضافه کردن حروف

  • سرهم نویسی و جدا نویسی

ناتوانی یادگیری

مشکلات رایج در ناتوانی های یادگیری

هر یک از این اختلالات و ناتوانی در یادگیری مشکلاتی به همراه دارند که در این جا شرح داده شده است.

مشکلات ناتوانی خواندن

این افراد غالبا در کلاس های درس مشکلات رفتاری از خود نشان داده، دامنه توجه آن ها کوتاه است، مشکل در تمرکز حواس داشته، احساس ناامیدی، بی لیاقتی، کم جراتی می کنند، در خواندن شفاهی و کلامی تردید می کنند و گاهی دچار لکنت می شوند، حافظه دیداری و شنیداری آنها ضعیف است، فاقد تمیز و تشخیص کافی شنیداری هستند، محیط خانوادگی آن ها برای موفقیت در مدرسه به آن ها فشار می آورد و یا اینکه نگرش منفی افراطی به عملکرد مدرسه دارند و در ضمن معمولا آن ها رشد اجتماعی کافی نیز ندارند.

مشکلات ناتوانی در ریاضی

مشکلت افراد با تاتوانی در یادگیری ریاضی شامل اختلال در درک روابط فضایی، درک ناچیز از تصویر بدنی، اختلال در توانایی دیداری-حرکتی و دیداری-ادراکی، مشکالت زبان و خواندن، درک ضعیف از جهت و زمان، مشکل به خاطر سپاری و نقص در راهبرد های یادگیری اشاره کرد.

مشکلات ناتوانی در نوشتن

مشکلات ناتوانی در یادگیری نوشتن عدم حرکت مناسب دست، عدم هماهنگی چشم و دست، عدم رشد مهارتها و هماهنگی حرکتی و حرکت های ظریف، فقر یا نارسایی آموزشی، خطا در ادراک دیداری واژه ها، بی قراری و پر تحرکی، تاخیر در تکلم و نداشتن انگیزه کافی است.

درمان ناتوانی یادگیری

این افراد پس از تشخیص وجود اختلال یادگیری باید هر چه سریع تر برای درمان و بهبود شیوه یادگیری تلاش کنند، راه های درمان برای این افراد شامل موارد زیر است.

گرفتن کمک اضافه برای کودک، برای مثال معلم خصوصی برای ریاضی یا خواندن و نوشتن

استفاده از برخی دارو ها مثل قرص های ضد اضطراب یا افسردگی در صورت تجویز پزشک

برنامه آموزشی فردی و مدرسه مخصوص

مراجعه به روانشاس کودک و نوجوان که در این حوزه تخصص دارد، مانند گفتار درمانگر یا کاردرمانی

حتما بخوانید: گفتار درمانی

 

 

 

 



سوالات متداول

 

1- ناتوانی یادگیری چیست؟

ناتوانی یادگیری یعنی اختلال در یک یا چند مورد از فرایندهای روانشناختی موثر که در متن مقاله توضیح آن ارائه شده است.



2- علت ناتوانی یادگیری چیست؟

علت ناتوانی های یادگیری در اکثریت موارد مشخص نیست، با وجود این علل متعددی برای آن مطرح شده که در متن مقاله مطرح شده است.



3- انواع ناتوانی یادگیری چیست؟

سه نوع ناتوانی یادگیری اصلی برای افراد در سنین مختلف تعیین شده است که در متن مقاله توضیح آن ارائه شده است.

منبع : ناتوانی یادگیری

انتشار : ۱۰ بهمن ۱۴۰۰

ماه هشتم بارداری


به اواخر دوران بارداری خود رسیده اید و در ماه هشتم شاید احساس کنید که همه اصول و فنون بارداری را از بر شده اید، و یا حتی فراموش کرده باشید که دوران قبل حاملگی چگونه بود. این مسیر برای شما پر از سوپرایز و پستی و بلندی بوده ولی همچنان چالش هایی پیش رو دارید.

در این ماه باید همه کار های لازم برای به دنیا آمدن کودک تکمیل شده و وسایل زایمان نیز آماده باشد، تا در صورت مشاهده علائم زایمان زودرس هر چه سریع تر اقدام کنید. هشتمین ماه بارداری نیز مانند تمام ماه های دیگر علائم خاص خود را داشته و جنین نغییراتی در رشد دارد. در این مقاله اطلاعات کاملی در مورد ماه هشتم بارداری ارائه شده است.

 

وضعیت جنین در ماه هشتم بارداری

ماه هشتم با ماه هفتم بارداری متفاوت بوده و کودک همچنان در حال رشد است، کودک در این ماه حدود 40 تا 45 سانتی متر بوده و وزن او حدود 1.8 الی 2.7 کیلوگرم است که تقریبا اندازه یک طالبی است. در این ماه به سرعت بزرگ شده و به وزن خود هنگام زایمان نزدیک می شود. اندام های کودک شما در این ماه به سرعت در حال رشد هستند، یکی از اعضایی که واقعاً پیشرفت می‌کند، مغز است، زیرا امواج مغزی به سبک نوزادان آغاز می شود. مغز تا جایی رشد کرده که حتی می تواند دمای بدن را کنترل کند، زیرا به این عملکرد در خارج از رحم نیاز دارد.

اگرچه برخی از استخوان ‌های او در ماه هشت بارداری شروع به سفت شدن کرده‌اند، اما جمجمه ‌اش هنوز نرم است تا در زمان مناسب، راحت‌تر از کانال زایمان عبور کند. ممکن است کودک شما در این ماه کمی فعال تر باشد. از سکسکه گرفته تا کشش و لگد، بنابراین این امکان وجود دارد که در ماه هشتم بارداری، حرکات مشخص تری را احساس کنید. ممکن است پزشک به شما شمردن حرکات او در روز را پیشنهاد دهد. یک روش این است که ببینید چقدر طول می کشد تا 10 حرکت متمایز را احساس کنید. ممکن است کودک شما درست بعد از خوردن غذا فعال تر باشد، بنابراین اغلب زمان خوبی برای نشستن و شمردن حرکات او است.

کلیه های کودک شما نیز در ماه هشتم بارداری به تکامل می رسند. موهای ظریفی به نام لانگو (lanugo) که بدن کوچک او را در چند هفته گذشته پوشانده بود شروع به از بین رفتن می کند. در عوض ممکن است موهای سر او شروع به رشد کنند.

حتما بخوانید: ترس از زایمان

 

 

 

 

 

علائم ماه هشتم بارداری

علائم مادر در بارداری در همه ماه ها وجود داشته و در ماه هشتم نیز علائم آزار دهنده ای هست که در این جا به طور کامل توضیح داده شده است.

1تنگی نفس

هر چه اندازه شکم در بارداری بیشتر می شود، فضا تنگ تر شده و شاید رحم به ریه ها فشار وارد کند، که همین امر منجر به تنگی نفس در افراد می شود. صاف ایستادن و نشستن می تواند به شما کمک کند تا در مواقعی که به آنها نیاز دارید نفس عمیق بکشید.

2تکرر ادرار

همانطور که کودک شما به سمت پایین حرکت می کند، ممکن است فشار بیشتری به مثانه وارد کرده و این می تواند منجر به تکرر ادرار شود. متاسفانه کاری برای رفع این تکرر ادرار نمی توان انجام داد و شما همچنان باید هیدراته بمانید، اما اگر قصد خروج از خانه را دارید در آخرین لحظه خروج به سرویس بهداشتی و تخلیه مثانه بپردازید.

3فشار لگن

همچنین هنگامی که کودک شما به سمت پایین می آید، ممکن است شروع به احساس فشار در ناحیه لگن خود کنید.

4انقباضات براکستون هیکس

انقباضات براکستون هیکس (Braxton Hicks) که انقباضات تمرینی یا کاذب نیز نامیده می شود، می تواند در سه ماهه دوم یا سوم بارداری شروع شود. این انقباضات معمولاً نامنظم هستند، قوی‌تر نمی‌شوند، آن ها معمولاً در صورت حرکت یا تغییر موقعیت از بین می روند.

ماه هشتم بارداری

5استرس

استرس بارداری گاهی از ماه اول بارداری وجود داشته و طبیعی است که الان با نزدیک شدن به زمان زایمان و نگرانی بابت تغییر زندگی پس از فرزند آوری نگران شده و دچار استرس شوید. با روانشناس، همسر و خانواده خود صحبت کرده و از آن ها کمک بخواهید.

6هموروئید

در بارداری گاهی رگ های مقعد ملتهب می شوند که به آن هموروئید می گویند، گاهی این امر به دلیل یبوست، افزایش هورمون پروژسترون یا جا به جا کردن وسایل به وجود می آید. فیبر مصرف کرده و هیدراته بمانید.

حتما بخوانید: حالت خواب در بارداری

 

تغذیه ماه هشتم بارداری

رژیم غذایی بارداری در همه ماه ها از اهمیت بسیار برخوردار بوده و مادران آینده باید نسبت به آن آگاه باشند، در این جا تغذیه مناسب هشتمین ماه بارداری ارائه شده است.

عناصر سازنده وعده های غذایی و میان وعده های شما باید شامل موارد زیر باشد.

  • میوه

  • سبزیجات

  • پروتئین

  • غلات کامل

  • چربی و روغن های سالم

  • لبنیات پاستوریزه کم چرب یا بدون چربی

مواد غذایی شامل ویتامین C:

  • توت فرنگی

  • گوجه فرنگی

  • فلفل قرمز و سبز

  • کلم بروکلی

مواد غذایی شامل ویتامین A:

  • محصولات لبنی

  • ماهی

  • طالبی

  • هویج

مواد غذایی شامل ویتامین D:

  • زرده تخم مرغ

  • پنیر

  • جگر گاو

علاوه بر این مصرف مواد غذایی شامل کلسیم و ویتامین هایی مثل B12 و B6 نیز حتما پیشنهاد می شود.

حتما بخوانید: خیانت مردان در دوران بارداری

باید و نباید های ماه هشتم بارداری

اطمینان خاطر داشتن در دوران بارداری نسبت به شرایط مختلف از استرس فرد کم کرده و به او در این دوران کمک می کند، در این جا برخی باید و نباید های ماه هشتم بارداری مطرح شده است.

نسبت به انقباضات رحم آشنا بوده و علائم زایمان را بشناسید.

پزشک مخصوص اطفال برای کودک وی پیدا کنید.

از زمان زایمان خود در صورت انجام سزارین آگاه باشید.

در مورد انجام ورزش در این ماه از پزشک پرس و جو کنید.

در مورد برقراری رابطه جنسی نیز با پزشک مشورت کنید.

از اطرافیان خود حمایت بخواهید.

در ادامه بخوانید: افسردگی پس از زایمان

 

 

 

 



سوالات متداول

 

1- وضعیت جنین در ماه هشتم بارداری چیست؟

ماه هشتم با ماه هفتم بارداری متفاوت بوده و کودک همچنان در حال رشد است که در متن مقاله توضیح آن ارائه شده است.



2- وضعیت جنین در ماه هشتم بارداری چیست؟

ماه هشتم با ماه هفتم بارداری متفاوت بوده و کودک همچنان در حال رشد است که در متن مقاله توضیح آن ارائه شده است.



3- تغذیه ماه هشتم بارداری چیست؟

رژیم غذایی بارداری در همه ماه ها از اهمیت بسیار برخوردار بوده و در ماه هشتم نیز باید رعایت کرد که در متن مقاله شرح داده شده است.

منبع : ماه هشتم بارداری

انتشار : ۱۰ بهمن ۱۴۰۰

خود ارضایی کودک


خودارضایی یا استمنا عملی است که در آن فرد به تحریک جنسی خود پرداخته و گاهی ارگاسم و انزال را تجربه می کند. در واقع این عمل به معنی رابطه جنسی با خود است و فرد نیاز جنسی خود را به تنهایی رفع می کند. خود ارضایی در نوجوانی زیاد انجام شده اما باید بدانید که کودکان هم می توانند خودارضایی کنند. خود ارضایی در کودکان ماهیت جنسی ندارد اما به معنای تحریک ناحیه تناسلی کودک توسط خودش است.

زمانی که کودکان خودارضایی را درک می کنند و همچنین از آن لذت بیشتری می برند، این عمل را بیشتر تکرار می کنند . کودک متوجه آن نمی شود که در هر زمان و مکانی نباید این کار را انجام دهد به همین دلیل زمانی که این حس به سراغش بیاید بدون توجه به زمان و مکانی که در آن قرار دارد ، شروع به خود ارضایی یا دست زدن به ناحیه تناسلی اش می کند . که البته دست زدن به ناحیه تناسلی گاهی جنبه کشف دارد.

یک تفاوت مهم خود ارضایی در کودکی و نوجوانی این است که نوجوان خیال پردازی های جنسی دارد اما کودک حتی نمی دانند رابطه جنسی چیست ، لازم است بدانید این خیال پردازی های جنسی معمولا تا بزرگسالی حفظ می شوند. کودکانی که مشکل یا اختلالی در کودکی دارند ، زودتر از سن معمول خودارضایی و تحریک ناحیه تناسلی خود می کنند .

 

خودارضایی در کودکان

احساسات جنسی برای اولین بار در سنین سه تا شش سالگی در مراحل رشد روانی جنسی به سراغ انسان می آیند و کودکان به اینکه به اعضای تناسلی خود دستت بزنند و آن را ببینند علاقه پیدا می کنند. شاید شنیده باشید که برخی والدین می گویند بچه خودش را به تشک می مالد و یا با خودش بازی می کند این عبارات برای کودکان به کار می روند زیرا لغت خود ارضایی یا استمنا در کودکان کمتر استفاده می شود .

در ابتدا کودک شاید به طور اتفاقی و بدون هدف خاصی به استمنا بپردازد، اما بعد از اینکه از این کار لذت ببرد آن را تکرار کرده و کم کم به سمت خود ارضایی پیش می رود و به این کار عادت خواهد کرد . البته لازم به ذکر است کودک ممکن است بدون اینکه خود ارضایی کند به علت رشد و کشف اعضای تناسلی اش با آن بازی کند .

همانطور که گفتیم در کودکان نیز ممکن است خود ارضایی به وجود آید در نتیجه ممکن است با آلت تناسلی خود بازی کند ، به آن دست بزند ، لمس کند یا حتی برای او حالت نعوظ آلت تناسلی به وجود آید . حتی در برخی موارد که کودک به خود ارضایی عادت کند ، ممکن است آنقدر گریه کند تا با اعضای تناسلی او بازی کنند .

والدین باید اطلاعات خود را در مورد استمنای کودکان بالا ببرند ، اغلب والدین به اشتباه فکر می کنند که خودارضایی در کودکان وجود ندارد به همین دلیل در مورد آن اطلاعاتی هم کسب نمی کنند . البته باید گفت خودارضایی باعث بیماری خاصی نمی شود .

خود ارضایی در کودکان

حتما بخوانید: راه کارهای مفید برای مقابله با جلب توجه کودکان

 

 

 

 

 

کودکان از چه سنی شروع به خود ارضایی می کنند

طبق گفته محققان تحریک جنسی ممکن است از دوران کودکی و حتی شیرخوارگی وجود داشته باشد . کودک در سن پانزده تا نوزده ماهگی به دنبال تشخیص و شناسایی محیط اطرافش است و همینطور که انگشتان و دهان خود را جستجو می کند به دنبال جستجو دستگاه تناسلی خود نیز هست .

کودکان ممکن است به دلیل تمایل به کشف و جویندگی، به آلت تناسلی حیوانات یا والدین علاقه پیدا کنند و تمایل به دست زدن آن داشته باشند ؛ می توان گفت وقتی کودک با کسی بازی می کند نسبت به آلت تناسلی او نیز کنجکاو می شود. همچنین احساس لذتی که از لمس این ناحیه به او دست می دهد باعث می شود او به خود ارضایی روی بیاورد .

در زمان بلوغ و نوجوانی که هورمون های جنسی و اندام های تناسلی شروع به رشد می کنند در نتیجه کنجکاوی های کودک نیز بیشتر می شود و خود ارضایی افزایش می یابد ، چون جوانان با نزدیک شدن به سن بلوغ از لحاظ جسمی توانایی رابطه جنسی و را دارند و همچنین تحت فشارهای جنسی قرار می گیرند .

 

چرا کودکان خودارضایی می کنند

همانطور که گفتیم کودکان نیز دارای حس های جنسی هستند و از 3 تا 6 سالگی اولین احساسات جنسی در کودکان فعال می شود ، کودکان به دلایل زیر به اعضای تناسلی خود دست می زنند یا آن را می بینند که باعث خود ارضایی می شود .

1لمس آلت تناسلی او توسط دیگران

گاهی والدین، دایه و یا پرستار کودک برای رفع نیاز خود و یا دلایل دیگر با اعضای تناسلی کودک بازی کنند و همین امر منجر به لذت کودک و خودارضایی در آینده شود.

2بیماری پوستی

عواملی همچون خارش، شلوار تنگ، ورم ناحیه تناسلی، مشکلات پس از ختنه، بیماری های گوناگون همچون کرمک و ... باعث توجه بیشتر کودکان به نواحی تناسلی می شوند.

خودارضایی کودکان

 

3آشنایی به صورت اتفاقی

حتما دیده اید که کودکان به طور اتفاقی و تصادفی انگشتشان را در دهانشان می کنند یا در بینی خود می کنند همینطور ممکن است دست به آلت تناسلی خود بزنند و لذت آن را حس کنند در نتیجه به این کار ادامه دهند .

حتما بخوانید: کودک آزاری های جنسی

شرایط مساعد کننده خود ارضایی در کودکان

همانطور که گفتیم خود ارضایی در کودکان به دلایلی همچون بیماری پوستی ، شلوار تنگ ، کرمک و ... پیش می آید حتی گاهی کودک در شرایطی قرار می گیرد که دلش می خواهد با آلت تناسلی خود بازی کند .

کودکانی که در بیمارستان بستری می شوند به این علت که در آن ها کاری برای انجام دادن ندارند بیشتر با آلت تناسلی خود بازی می کنند .

در مدارس شبانه روزی کودکان را در ساعتی معین به رخت خواب می فرستند و گاهی کودکان مجبورند مدتی در رخت خواب بمانند و برای اینکه کاری برای انجام دادن ندارند خودارضایی می کنند .

کودکانی که در خانواده و با والدین رابطه خوبی ندارند ، برای آرام کردن خودشان روی به خود ارضایی می آورند . لازم به ذکر است بدانید خود ارضایی در واقع نشانه هایی از اضطراب ، اختلالات روانی و احساس نا امنی کودک است .

در ادامه بخوانید: آمادگی پیش از ازدواج

 

 

 

 



سوالات متداول

 

1- ✔️ آیا کودک با خودارضایی آشنایی دارد ؟

✔️ در واقع کودکان از مفهوم خود ارضایی اطلاعی ندارند اما ممکن است آن را انجام دهند بدون آنکه اطلاع داشته باشند که در متن مقاله بیشتر توضیح داده شده است .



2- ✔️ کودکان از چه سنی شروع به خودارضایی می کنند ؟

✔️ همانطور که می دانید حتی کودک در زمان که هنوز یک ساله نیز شده است به دنبال کشف محیط اطراف بوده است و همچنین اغلب دست به دستگاه تناسلی خود می زند که در این مقاله در مورد آن بیشتر توضیح داده شده است .



3- ✔️ چرا کودکان خودارضایی می کنند ؟

✔️ اغلب کودکان به دلیل کشف و شناسایی اجزای مختلف بدن خود ممکن است خودارضایی کنند به طور مثال آلت تناسلی خود را لمس می کنند و یا به دلیل بیماری های پوستی به آن دست می زنند که در متن مقاله بیشتر به جزئیات آن پرداخته شده است .

منبع : خود ارضایی کودک

انتشار : ۹ بهمن ۱۴۰۰

بیماری صرع


بیماری صرع، فعالیت الکتریکی غیر طبیعی مغز است که در نهایت تشنج را در فرد ایجاد می کند. اما هر کسی که تشنج داشته باشد صرع ندارد. پس نیاز است فردی که دچار تشنج شده با همراهی یکی از اعضای خانواده به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کند تا بعد از بررسی های لازم تشخیص داده شود که تشنج رخ داده حمله صرع بوده یا فقط شباهت به صرع داشته و از مشکل دیگری نشات می گیرد.

بیماران صرع به واسطه داروهایی که مصرف می کنند به راحتی می توانند اشتغال داشته و اهداف خود را دنبال کنند. در این مقاله اینکه بیماری صرع چیست، علائم و علت بیماری صرع و همینطور راه های درمان صرع به طور کامل ارائه شده است.

 

 

بیماری صرع چیست

بیماری صرع یک اختلال عصبی است که در فعالیت الکتریکی مغز رخ می دهد و به طور موقت سیستم های پیام رسانی بین سلول های مغز را مختل می کند. بنیاد صرع، بیماری صرع را به عنوان یک بیماری شایع مغزی که باعث تشنج های مکرر می شود توصیف می کند. فرد براساس علائمی که تجربه کرده است، به متخصص مغز و اعصاب جهت تشخیص صرع مراجعه می کند.

پزشک بعد از گرفتن اطلاعات و جدول زمانی تشنج های گذشته، بررسی های لازم را انجام می دهد. همچنین ممکن است آزمایشاتی را برای تعیین نوع صرع و نوع تشنج فرد از جمله نوار مغزی، سی تی اسکن و ام آر آی و... بنویسد. براساس نتایج بدست آمده از آزمایش ها، پزشک می‌تواند گزینه‌های درمانی مانند داروهای ضد تشنج را توصیه کند.

انواع مختلفی از صرع و انواع مختلفی از تشنج وجود دارد:

صرع عمومی: نوعی از صرع که به آن صرع جنرال هم گفته می‌ شود، هر دو نیمکره مغزی را درگیر می‌کند.

صرع کانونی: در صرع کانونی، همانطور که از نامش پیداست همه مغز درگیر نیست و فقط ناحیه یا کانون خاصی از مغز باعث ایجاد علائم صرع می‌شود.

هم صرع عمومی و هم صرع کانونی انواع فرعی دیگری نیز دارند. برای مثال دو نوع مهم صرع عمومی، یکی حمله صرع ابسانس که با پلک زدن های بسیار سریع یا خیره ماندن در هوا بدون آنکه به جسم خاصی تمرکز کرده باشد، مشخص می گردد. نوع فرعی دوم صرع عمومی، حمله صرع تونیک-کلونیک یا تشنج این نوع صرع که به آن صرع گراندمال هم گفته می‌شود، بسیار این نوع صرع شناخته شده تر از سایر انواع صرع است.

از علامت های این صرع می توان به فریاد بلند به ویژه در ابتدای حمله، از دست دادن هشیاری، به زمین افتادن، حرکات سریع عضلات یا گرفتگی عضلات است. پس از اتمام تشنج، فرد ممکن است به‌ شدت احساس خستگی کند. دو نوع مهم صرع کانونی عبارتند از صرع کانونی ساده که در این نوع صرع، ناحیه کوچکی از مغز درگیر فعالیت الکتریکی بیش از حد سلول‌های عصبی می‌شود. علائم مهم صرع کانونی ساده مانند حس ناگهانی یک بو یا طعم عجیب است.

نوع فرعی دوم صرع کانونی، صرع کانونی مرکب، فرد مبتلا، در هنگام حمله صرع برای حدود چند دقیقه توانایی پاسخ دادن به پرسش‌ها یا درکی از جهت و موقعیت خود ندارد. از علامت های این صرع می توان به فریاد بلند به ویژه در ابتدای حمله،از دست دادن هشیاری، به زمین افتادن، حرکات سریع عضلات یا گرفتگی عضلات است. پس از اتمام تشنج، فرد ممکن است به‌شدت احساس خستگی کند.

دو نوع مهم صرع کانونی عبارتند از صرع کانونی ساده که در این نوع صرع، ناحیه کوچکی از مغز درگیر فعالیت الکتریکی بیش از حد سلول‌های عصبی می‌شود. علائم مهم صرع کانونی ساده مانند حس ناگهانی یک بو یا طعم عجیب است. نوع فرعی دوم صرع کانونی، صرع کانونی مرکب، فرد مبتلا، در هنگام حمله صرع برای حدود چند دقیقه توانایی پاسخ دادن به پرسش‌ها یا درکی از جهت و موقعیت خود ندارد.

بیشتر بخوانید: علائم بیماری آلزایمر

 

 

 

 

 

علائم بیماری صرع

علامت اصلی صرع تشنج های مکرر است. با این حال، اگر فردی یک یا چند مورد از علائم زیر را تجربه کرد، باید به دنبال بررسی های بیشتر پزشکی باشد، چرا که ممکن است نشان دهنده صرع باشد:

تشنج بدون تب

بی هوشی کوتاه یا گیجی

غش‌های متناوب، که در طی آن کنترل روده یا مثانه را از دست می‌دهند و اغلب با خستگی مفرط همراه می‌شوند.

عدم پاسخگویی موقت به دستورالعمل ها یا سوالات

بیماری صرع

سفتی ناگهانی بدون دلیل مشخص

افتادن ناگهانی بدون دلیل مشخص

حملات ناگهانی پلک زدن بدون محرک ظاهری

حملات ناگهانی جویدن بدون هیچ دلیل واضحی

به طور موقت گیج شده و قادر به برقراری ارتباط نیست

حرکات تکراری که غیر ارادی به نظر می رسند

ترس بدون دلیل مشخص

وحشت یا عصبانیت

تغییرات عجیب و غریب در حواس، مانند بویایی، لامسه و صدا

بیشتر بخوانید: بیماری های روان تنی

 

علت صرع

سازمان بهداشت جهانی (WHO) تخمین می زند که صرع تقریباً 50 میلیون نفر را در سراسر جهان تحت تأثیر قرار می دهد. در بسیاری از موارد‌‌،‌ علت دقیق این بیماری مشخص نیست. اما برخی محققان عوامل ژنتیکی را علت بروز آن می‌دانند. برخی افراد عوامل ژنتیکی را به ارث می برند که احتمال بروز صرع را افزایش می دهد. عوامل دیگری که ممکن است خطر را افزایش دهند عبارتند از:

ضربه به سر، مانند تصادف با وسایل نقلیه

شرایط مغزی، از جمله سکته مغزی و تومورها

بیماری های عفونی، مانند مننژیت، آنسفالیت ویروسی

بعضی از سندروم های ژنتیکی

ایدز

شرایط رشد، از جمله اوتیسم و ​​نوروفیبروماتوز

آسیب حین تولد یا بلافاصله بعد از تولد رخ داده

آسیب مغزی که قبل از تولد اتفاق می افتد

بیشتر بخوانید: علت سندروم روده تحریک پذیر

درمان بیماری صرع

هدف پزشکان در واقع جلوگیری از تشنج بیشتر و عوارض جانبی است تا فرد بتواند زندگی فعال و پرباری داشته باشد.

رایج ترین و موثرترین درمان صرع، داروهای ضد صرع است. طبق گفته انجمن صرع آمریکا، به نظر می رسد داروهای ضد صرع AED ها در حدود 60 تا 70 درصد موارد به کنترل تشنج کمک می کنند که در این صورت پزشک بسته به نوع و شدت صرع داروی مناسب را تجویز می کند. اگر این داروها مؤثر نباشند، شاید لازم باشد از درمان های دیگری همچون جراحی، تحریک عصب واگ یا رژیم غذایی خاص استفاده کرد.

صرع چیست

برای افراد مبتلا به صرع، استرس و اضطراب ممکن است خطر ابتلا به تشنج را افزایش دهد. استراتژی های تمدد اعصاب می تواند به افراد کمک کند تا احساس آرامش کنند، ماهیچه ها را شل کنند.

بی خوابی شبانه، و خستگی فراوان می تواند خطر تشنج را بالا ببرد. پس باید خواب کافی داشته باشند.

استفاده از مواد مخدر یا محرک، رعایت تغدیه مناسب و تامین آب مورد نیاز بدن منجر به کاهش حملات تشنجی می شود.

 

با افزایش علاقه به درمان های تحریک عصبی برای صرع، برخی از محققان معتقدند که طب سوزنی نیز می تواند کمک کند.

بیشتر بخوانید: درمان اضطراب

 

 

 

 



سوالات متداول

 

1- ✔️ ​ بیماری صرع چیست؟

✔️بیماری صرع یک بیماری شایع مغزی که باعث تشنج های مکرر می شود در نتیجه فعالیت الکتریکی غیر طبیعی مغز است. جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص بیماری صرع و انواع آن می توانید به متن مقاله مراجعه کنید.



2- ✔️ علت بیماری صرع چیست؟

✔️ در بسیاری از موارد علت دقیق این بیماری مشخص نیست. اما برخی محققان عوامل ژنتیکی را علت بروز آن می‌دانند. سایر علت های این بیماری در متن مقاله به طور کامل ارائه شده است.



3- ✔️ درمان بیماری صرع چیست؟

✔️ پزشکان با تجویز داروهای ضد صرع از تشنج بیشتر و عوارض جانبی جلوگیری می کنند . سایر روش های درمانی در بیماری صرع در متن مقاله به طور کامل ارائه شده است.

منبع : بیماری صرع

انتشار : ۹ بهمن ۱۴۰۰

روانشناسی شخصیت


چه چیزی باعث می شود افراد به طرق مختلف رفتار کنند؟ آیا ذات انسان ها خیر یا شر است؟ آیا رفتار انسان نتیجه عوامل محیطی یا طبیعت آن ها است؟ آیا انسان می تواند آزادانه دست به انتخاب بزند یا اینکه محکوم به جبر دنیاست؟ شخصیت انسان به وسیله خودش یا نیروهای خارج از کنترل فرد تعیین می شوند؟ آیا انسان ها براساس شباهت هایشان بهتر توصیف می شوند یا براساس بی همتایی و منحصر به فرد بودنشان؟

فیلسوفان و دانشمندان هزاران سال است که این سوال ها را طرح کرده و در مورد آن ها بحث کرده اند. روانشناسی شخصیت به بررسی دیدگاه های مختلف، کلیت شخصیت انسان و تفاوت های فردی بین انسان ها می پردازد. در این مقاله به تعریف روان شناسی شخصیت، دروس روانشناسی شخصیت، کتاب های روانشناسی شخصیت و کاربرد آن ارائه شده است.

 

روانشناسی شخصیت چیست

دیدگاه های مختلفی در تعریف شخصیت وجود دارد و نظریه پردازان در این خصوص به تعریف واحدی از شخصیت نرسیده اند. اما اغلب قبول دارند که واژه شخصیت از کلمه لاتین پرسونا گرفته شده، پرسونا به ماسک نمایشی که هنرپیشه های روم باستان، برای نشان دادن نقش یا ظاهری دروغین آن را بر چهره می زدند گفته می شود. اما این تنها برداشت سطحی از شخصیت انسان است و هنگامی که روانشناسان اصطلاح شخصیت را به کار می برند، منظورشان چیزی بیش از نقشی است که افراد بازی می کنند.

دیدگاه های مختلفی که در روانشناسی شخصیت وجود دارد، در مورد ماهیت انسان با هم توافق نظر ندارند و هر دیدگاه شخصیت را از دید خودش می بیند. با این اوصاف که همه نظریه پردازان حوزه شخصیت با یک تعریف واحد از شخصیت موافق نیستند، اما در تعریف شخصیت می توانیم بگوییم شخصیت، از صفات، یا گرایش هایی تشکیل می شود که به تفاوت های فردی در رفتار، ثابت بودن رفتار در طول زمان و تداوم رفتار در موقعیت های گوناگون می انجامد.

این صفات می تواند منحصر به فرد یا اینکه در برخی افراد مشترک باشد یا کل اعضای یک گونه در داشتن آن صفت سهم داشته باشند. ولی الگوی آن ها در هر فرد متفاوت است. پس می توان نتیجه گرفت هر چند افراد به طریقی شبیه دیگران هستند، اما شخصیت منحصر به فردی دارند.

روانشناسی شخصیت با مشاهده کردن رفتارهای انسان، و پرسیدن سوال در خصوص ماهیت انسان و معنی دادن به این مشاهدات شخصیت افراد را از ابعاد مختلف بررسی می کنند. روان شناسان نیز مانند دانشمندان می کوشند به طور منظم به این بررسی بپردازند چرا که هدفشان این است که بتوانند پیش بینی هایی دقیق تر و با ثبات تری از شخصیت انسان ارائه دهند.

حتما بخوانید: تفاوت نسل ها از کودکی تا جوانی و پیری

 

 

 

 

 

دروس رشته روانشناسی شخصیت

روان شناسی شخصیت به طور علمی الگوهای شخصیت و تغییرات آن را مورد مطالعه قرار می دهد. این گرایش روانشناسی، نظریه های روانشناسی اجتماعی، شناختی، رفتاری و حتی تکاملی را ترسیم می کند. رشته روانشناسی شخصیت در مقطع کارشناسی ارشد وجود دارد. واحدهای درسی که در گرایش شخصیت تدریس می شود در دانشگاه های مختلف ایران مانند سایر رشته ها کمی متفاوت است و مواردی از پر تکرار ترین دروسی که ارائه می شود عبارتند از:

آسیب شناسی روانی

بررسی مکاتب شخصیت

روانشناسی شخصیت

بهداشت روانی در ایران و جهان

پیسکولوژی و نوروسایکولوژی

روان شناسی عمومی

روانشناسی رشد

کاربرد آزمون های شخصیت

علم النفس

هوش و استعداد و سنجش آن

سمینار یافته های جدید در روانشناسی

بیشتر بخوانید: شخصیت کاریزماتیک

 

کتاب های روانشناسی شخصیت

کتاب های مختلفی در رشته روانشناسی شخصیت در ایران تالیف یا ترجمه شده است از جمله بهترین کتاب های روانشناسی شخصیت، کتاب دوان پی شولتز و سیدنی الن شولتز ترجمه یحیی سید محمدی است. که در این کتاب به نظریه‌های مختلف شخصیت مانند رویکردهای روانکاوی، صفات، انسان‌گرایی، مسائل شناختی، رفتاری و یادگیری اجتماعی، چگونگی تاثیر عواملی مانند نژاد، جنسیت و فرهنگ در مطالعه شخصیت و ارزیابی شخصیت و همچنین کارهای بالینی و تجربی می‌پردازد. از جمله کتاب های دیگری که به روانشناسی شخصیت می پردازد شامل موارد زیر می شود:

نظریه های شخصیت جس فیست، گرگوری فیست، یحیی سید محمدی انتشارات روان

روانشناسی شخصیت یوسف کریمی انتشارات ویرایش

مكتب‌ها و نظريه‌ها در روانشناسي شخصيت سعید شاملو انتشارات رشد

چكيده روانشناسي شخصيت ملكه مشهدي فراهاني - غلام‌علي افروز انتشارات وانیا

روانشناسي شخصيت از ديدگاه اسلامي علي‌اصغر احمدي انتشارات اميركبير (دانش امروز)

روانشناسي شخصيت (حوزه‌هاي دانش درباره ماهيت انسان) نویسنده رندي‌جي لارسن - ديويدام باس مترجم فرهاد جمهری و همکاران انتشارات رشد

روانشناسی شخصیت، نظریه و تحقیق، تالیف محمد جعفر جوادی و لارنس پرین، مترجم پروین کدیور انتشارات آییژ

ارزشیابی شخصیت، تالیف مرتضی ترخان انتشارات پیام نور

بیشتر بخوانید: شخصیت esfj

کاربرد روانشناسی شخصیت

اینکه روانشناسی شخصیت در قالب یک گرایش مجزا در دانشگاه ها تدریس می گردد این خود نشان از اهمیت شخصیت شناسی دارد. از زمان های گذشته اهمیت شخصیت شناسی حتی در دوران یونان باستان هم فیلسوفان آن زمان افراد را از نظر مزاج و خلق (مزاج چهارگانه خون، صفرای سیاه، بلغک و صفرای زرد) دسته بندی می کردند و معتقد بودند که انسان ها به چهار گروه دموي ‌مزاج، سوداوي ‌مزاج(ماليخوليايي)، بلغمي‌ مزاج و صفراوي ‌مزاج تقسیم می شوند.

در قرون 20 یعنی در قرون جدید هم در اروپا، اهمیت شخصیت شناسی مورد توجه روان شناسان آن دوره قرار گرفت. با وجود فروید و سپس یونگ این روند ادامه پیدا کرد و همچنان در حال حاضر نیز شخصیت شناسی در اروپا اهمیت ویژه ای دارد.

کتاب روانشناسی شخصیت

اولین کاربرد شخصیت شناسی به پذیرش خود و شناخت خویشتن یعنی شناخت ابعاد شخصیتی خود بر می گردد. روانشناسان معتقدند بعضی از عوامل مانند نژادی و تعصبات مانع از شناخت واقعی خود می شوند. بنابراین شناخت خود کار ساده ای نیست، اما زمانی که اطلاعات جامعی در خصوص شخصیت شناسی و جنبه های مختلف شخصیت کسب می کنیم شناخت خود راحت تر انجام می شود.

بسیاری از افراد موفق با شناخت نقاط قوت خود قادرند شغل و فعالیت متناسب با روحیه و استعدادهایشان را پیدا کنند. هدف گذاری و کشف استعدادهای خود کلید موفقیت در آینده خواهد بود

با شناخت شخصیت حتی می توان به نقاط ضعف و نقاط کور خود پی برد، پس لازم است افراد درک صحیحی از نقاط ضعف و قوت خود داشته باشند. تمامی برنامه های آینده ما شامل رشته تحصیلی، شغل، ازدواج و حتی انتخاب دوستان و محل زندگی باید براساس شناخت صحیح خویش انجام شود.

روانشناسی شخصیت کمک می کند تفاوت های فردی را در روابط اجتماعی خود در نظر گرفته و در این صورت از بروز اختلاف و سلب آرامش روحی و روانی در خود جلوگیری کنیم.

از دیگر کاربردهای روانشناسی شخصیت باعث تصمیم گیری درست در زمان های مناسب خصوصا در مواقع بحرانی، حل کردن مناقشات در زمان کوتاه تر، تاب آوری و تحمل سختی ها اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: تست شخصیت شناسی mbti

 

 

 

 



سوالات متداول

 

1- ✔️ روانشناسی شخصیت چیست؟

✔️ روانشناسی شخصیت با مشاهده کردن رفتارهای انسان و پرسیدن سوال در خصوص ماهیت انسان و معنی دادن به این مشاهدات شخصیت افراد را از ابعاد مختلف بررسی می کند. جهت کسب اطلاعات بیشتر به متن مقاله مراجعه نمایید.



2- ✔️ دروس رشته روانشناسی شخصیت چیست؟

✔️ واحدهای درسی که در گرایش شخصیت تدریس می شود در دانشگاه های مختلف ایران مانند سایر رشته ها کمی متفاوت است و مواردی از پر تکرارترین دروسی که ارائه می شود مانند آسیب شناسی روانی، بررسی مکاتب شخصیت و سایر موارد می توانید به متن مقاله مراجعه کنید.



3- ✔️ کاربردی های روانشناسی شخصیت چیست؟

✔️ روان شناسی شخصیت از دیرباز مود توجه فلاسفه و دانشمندان قرار داشته است و اولین کاربرد شخصیت شناسی به شناخت خویشتن یعنی شناخت و پذیرش ابعاد شخصیتی خود بر می گردد. سایر کاربردهای روانشناسی شخصیت به طور کامل در متن مقاله ارائه شده است.

منبع : روانشناسی شخصیت

انتشار : ۹ بهمن ۱۴۰۰

شخصیت esfj چیست


یکی از انواع تیپ های شخصیتی در نظریه مایرز بریگز و تست mbti شخصیت ESFJ است که به مراقب بودن معروف هستند. مولفه های این تیپ شخصیتی شامل برونگرایی، حسی، احساسی بودن و قضاوتی بودن است. آن ها مرد توجه مردم هستند و از شرکت در اجتماع لذت می برند. دستاورد های آنها توسط ارزش های تعیین کننده هدایت می شود و آنها با کمال میل به دیگران راهنمایی می کنند.

این تیپ شخصیتی بسیار رایج بوده و حدود 12 درصد مردم جهان را در بر میگیرند، و می توان به طور کلی در یک جمله گفت آن ها افرادی فوق العاده دلسوز، اجتماعی و محبوب و همیشه مشتاق کمک هستند. در ادامه اطلاعات کاملی در مورد تیپ ESFJارائه شده است.

 

نقاط قوت شخصیت esfj

افراد با تیپ شخصیت esfj، با توجه به تست mbti، بسیار اجتماعی بوده و نقاط قوت زیادی برای خود و اطرافیانشان دارند. در این جا برخی نقاط قوت شخصیت esfj مطرح شده است.

مهارت های عملی قوی:

این افراد مدیران عالی برای کارهای روزمره هستند و از مراقبت از نزدیکان خود لذت می برند.

احساس وظیفه قوی:

افرادی که تیپ شخصیتی مراقب دارند، احساس مسئولیت قوی داشته و برای انجام تعهدات خود تلاش می کنند، اگرچه ممکن است گاهی اوقات این بیشتر از حس انتظارات اجتماعی باشد تا انگیزه درونی.

بسیار وفادار:

با توجه به ثبات و امنیت بسیار بالا، افراد با تیپ شخصیت esfj مشتاق حفظ وضعیت موجود هستند، که آن ها را به شرکا و کارمندان بسیار وفادار و قابل اعتماد تبدیل می کند. مراقب ها ستون ‌های واقعی هر گروهی هستند که به آن تعلق دارند، چه خانواده یا یک باشگاه اجتماعی باشد، همیشه می‌توان به افراد با این تیپ شخصیتی اعتماد کرد.

حساس و گرم:

با کمک به اطمینان از ثبات، شخصیت های مراقب به دنبال هماهنگی هستند و عمیقاً به احساسات دیگران اهمیت می دهند و مراقب بوده که به کسی توهین نکنند یا صدمه نزنند. کنسول ها بازیکنان تیمی قوی هستند و موقعیت های برد-برد چیزی است که برای آن ها لذت بخش است.

ارتباط خوب با دیگران:

این ویژگی ها در کنار هم جمع می شوند تا esfjها را اجتماعی، راحت و مورد پسند قرار دهند. شخصیت‌های مراقب نیاز شدیدی به تعلق دارند، و هیچ مشکلی با پیروی از نشانه‌های اجتماعی برای کمک به آنها برای ایفای نقش فعال در جامعه ندارند.

 

 

 

 

 

نقاط ضعف شخصیت esfj

شخصیت esfj مانند دیگر افراد جهان علاوه بر نقاط قوت، نقاط ضعفی نیز داشته که آگاهی از آن ها برای کنترل و رفعشان کمک می کند. در این جا نقاط ضعف شخصیت esfj ارائه شده است.

نگرانی در مورد وضعیت اجتماعی

دغدغه esfj ها برای موقعیت و نفوذ اجتماعی، که بر بسیاری از تصمیمات آنها نیز تأثیر می گذارد، منجر به محدود شدن خلاقیت و ذهن باز در آن ها می شود.

انعطاف ناپذیری

افراد با تیپ شخصیت esfj به آنچه از نظر اجتماعی قابل قبول است اهمیت زیادی می‌دهند و می‌توانند بسیار محتاط باشند، حتی نسبت به هر چیز غیر متعارف یا خارج از جریان اصلی انتقاد می کنند. افراد با این تیپ شخصیتی نیز ممکن است گاهی اوقات اعتقادات خود را بیش از حد تحت فشار بقیه قرار دهند تا آنها را به عنوان جریان اصلی معرفی کنند.

عدم تمایل به نوآوری

همان مقدار که می توانند منتقد دیگران باشند، افراد esfj علاقه ای به خارج شدن از ناحیه امن خود نداشته و این معمولا ناشی از ترس از متفاوت بودن است.

آسیب پذیری در برابر انتقاد

تغییر این گرایش ها و رفتار در افراد esfj سخت بوده و آن ها انتقاد پذیر نیستند، اگر شخصی، به ویژه یک فرد نزدیک به آنها، عادات، اعتقادات یا سنت های آنها را مورد انتقاد قرار دهد، شخصیت های مراقب می توانند بسیار تدافعی شوند و آسیب ببینند.

نیازمند

افراد با تیپ شخصیت esfj باید قدردانی زیادی را بشنوند و ببینند. و اگر تلاش‌های آنها مورد توجه قرار نگیرد، ممکن است شروع به ماهیگیری برای تعریف گرفتن کنند تا اطمینان حاصل کرده که چقدر برایشان ارزش قائل هستند.

شخصیت esfj

عدم توجه به خود

گاهی این افراد برای جلب محبت و توجه ارزش های خود را نادیده گرفته و این مسئله ممکن است برای دیگران آزار دهنده باشد، علاوه بر این، مراقب ها اغلب نیازهای خود را در این فرآیند نیز نادیده می گیرند.

 

شخصیت esfj در محیط کار

چون افراد با تیپ شخصیتی esfj مراقب بوده و از کمک به دیگران لذت می برند، بنابراین در کار هایی که نیاز به حمایت و مراقبت دارند، موفق تر هستند. مشاغل خدمات اجتماعی و مراقبت های بهداشتی دو حوزه ای هستند که ESFJ ها ممکن است به دلیل به کارگیری ماهیت کمک کننده و تمایل به نظم در آنها برتری داشته باشند.

ESFJ ها دارای ویژگی های بسیاری هستند که آنها را برای مشاغل خاص مناسب می کند. به عنوان مثال، قابل اعتماد بودن و نیاز ذاتی آنها به مراقبت از دیگران به این معنی است که آنها اغلب در مشاغلی که شامل حمایت و مراقبت از افراد است، مانند پرستاری یا تدریس، خوب عمل می کنند. در این جا چند تا از مشاغل مناسب ذکر شده است.

مراقبت و پرستاری کودک

پرستاری

تدریس

مددکار اجتماعی

مشاور

پزشک

مسئول پذیرش

حسابدار

مدیر دفتر

شخصیت esfj در رابطه

در روابط عاشقانه، دوستی های قبل ازدواج و ازدواج، ESFJ ها بسیار فداکار، حامی و وفادار هستند. آنها علاقه ای به روابط گاه به گاه ندارند و بر توسعه تعهدات بلندمدت متمرکز هستند. این افراد می توانند با نشان دادن میزان عشق و قدردانی از شریک زندگی خود از او حمایت کنند. از نظر روابط عاشقانه، ESFJ ها تمایل دارند به دنبال روابط با افراد صادقی باشند که بیان و ابراز احساس خوبی دارند.، به علاوه برای نزدیکی، صمیمیت و تعهدات بلندمدت ارزش قائل هستند.

آنها در امور عملی مانند مدیریت پول و وظایف اداری عالی بوده و خوشحال هستند که چنین مسئولیت هایی را به نام مراقبت از افرادی که به آنها اهمیت می دهند، بر عهده می گیرند. آن ها باید با افرادی که قدر دان بوده و خرسندی خود را از کار های او نشان می دهند، ارتباط بگیرند. این افراد اغلب در نحوه توسعه روابط خود بسیار سازماندهی شده اند و از قوانین و سنت های تعیین شده قرار ملاقات پیروی می کنند. مثلا معتقدند مرد باید پیام اول را بفرستد و یا مرد باید حتما شام بیرون را حساب کند.

این افراد حتی در برقراری رابطه جنسی نیز بسیار تحت اصول بوده و فعالیت های قابل قبول در سطج اجتماعی را می پسندند. برای مثال این افراد معمولا تن به رفتار های بی دی اس ام نمی دهند.

در روابط دوستی می توان گفت افراد با تیپ شخصیت esfjیک تیپ شخصیتی بسیار اجتماعی هستند که به دنبال حلقه های بزرگ دوستان بوده و نشان می دهند که بیش از آن که مایلند زمان و انرژی لازم برای حفظ این روابط را صرف می کنند. وفادار و خونگرم و به خاطر ایستادن در کنار دوستان خود بدون توجه به هر شرایطی، منبع ثابت حمایت عاطفی و تشویق شناخته می شوند.

 

 

 

 



سوالات متداول

 

1- نقاط قوت شخصیت esfj چیست؟

افراد با تیپ شخصیت esfj، با توجه به تست mbti، بسیار اجتماعی بوده و نقاط قوت زیادی دارند که در متن مقاله مطرح شده است.



2- شخصیت esfj چیست؟

یکی از انواع تیپ های شخصیتی در نظریه مایرز بریگز و تست mbti شخصیت ESFJ است که در متن مقاله شرح داده شده است.



3- نقاط ضعف شخصیت esfj چیست؟

شخصیت esfj مانند دیگر افراد جهان علاوه بر نقاط قوت، نقاط ضعفی نیز داشته که در متن مقاله توضیح آن ارائه شده است.

منبع : شخصیت esfj چیست

انتشار : ۵ بهمن ۱۴۰۰

نشانه دروغ گفتن همسر


همه افراد در طول عمر خود به میزان متفاوت دروغ می گویند، برخی زیاد و برخی کمتر از دیگران، به عنوان مثال زمانی که به کودکمان قول می دهیم که در صورت انجام تکالیفش او را به پارک خواهیم برد ، در حالی که می دانیم چنین اتفاقی نخواهد افتاد ، در واقع در حال دروغ گفتن هستیم .

هنگامی که می دانیم تا محل قرار ملاقاتمان حداقل یک ساعت فاصله داریم و به فردی که در انتظار ماست ، وعده دیدار در ده دقیقه بعد را می دهیم ، دروغ گفته ایم . در مثال هایی از این قبیل ، می توانیم به راحتی از دروغ خودمان یا اطرافیان چشم پوشی کنیم .

اما زمانی که با یک همسر دروغگو برخورد می کنیم و تصور می کنیم که از اعتمادمان سوء استفاده شده است ، احساس درد و رنج زیادی به ما دست می دهد. در چنین شرایطی خود را موظف می دانیم که هر طور شده دروغ او را برملا کنیم تا به او بگوییم " دروغ گفتن به من آنقدر ها هم ساده نیست " .

به همین منظور در این مقاله 5 روش طلایی برای شناسایی دروغ زن یا مرد بیان شده است که با به کار گیری آن ها می توانید به سادگی از صداقت و یا دروغگویی همسر خودتان مطلع شوید و پس از آن بهترین راه را برای برطرف کردن این مشکل انتخاب کنید .

 

5 توصیه کلیدی برای شناسایی دروغ گفتن همسر

دروغ گفتن زوجین در زندگی زناشویی یکی از مواردی است که توانایی از بین بردن رابطه عاطفی را داشته و بی اعتمادی به همراه دارد، ولی خوشبختانه جلوگیری از آسیب های احتمالی دروغ ، با شناسایی زودهنگام آن میسر می شود .

دروغ گفتن نشانه هایی دارد که در کلام و زبان بدن فرد قابل تشیص است، که در صورتی که گوش به زنگ باشیم می توانیم آنها را دریافت کنیم . افرادی که دروغ می گویند ممکن است یکی از این علائم یا همگی آن ها را بروز دهند ، بنابراین با مطالعه این موارد می توانید از صحت و سقم داستانی که همسرتان برایتان تعریف می کند ، مطلع شوید .

1 سوالاتتان را زیر سوال می برند

اگر همسرتان یک دروغگوی با تجربه باشد معمولا به سوالات شما جواب های مبهم داده و آن ها را زیر سوال می برد. بهترین روش برای فرار از پاسخ سر راست دادن همین است. به عنوان مثال اگر از همسرتان بپرسید : آیا با کسی رابطه داری ؟ پاسخی که می شنوید به این شکل است : چطور تونستی فکر کنی که با کسی رابطه دارم .

اگر پاسخ هایی این چنین شنیدید، احتمال دروغگویی وجود دارد، زیرا این نوع پاسخ ها برای فکر کردن بیشتر و پاسخ مناسب تر فرصت می خرد. بنابراین باید مراقب این نوع رفتار ها بود و در چینن شرایطی خیلی صریح از او بخواهید پاسخ سوال شما را با بله یا خیر بدهد . اگر باز هم به طفره رفتن ادامه داد ، به احتمال زیاد فرد در حال دروغ گفتن است.

2از آواهایی مانند " آ " یا " آم " زیاد استفاده می کند

از دیگر نشانه های همسران دروغگو و از دیگر راه های خرید زمان برای پیدا کردن پاسخ مناسب و باور پذیر استفاده از کلماتی مانند " آ " " آم " در میان صحبتهایشان است. در چنین شرایطی فرد استرس شدیدی را تجربه می کند ، بنابراین اگر در حین مکالمه تعریق و بی قراری زیادی داشت و یا اگر شما را به گونه ای رسمی تر از همیشه مورد خطاب قرار داد، حرفهایش را باور نکنید زیرا به احتمال زیاد در حال دروغ گفتن است.

3 الگوهای گفتاری او تغییر می کند

یکی دیگر از نشانه های دروغگویی همسر وجود لکنت زبان ، اشتباهات دستوری و تپق زدن است. بنابراین به الگوهای گفتاری همسرتان توجه کنید، لکنت و استفاده از کلمات آوایی که در مورد قبل ذکر شد ، هر دو واکنش هایی غیر ارادی هستند و دست به دست هم می دهند تا به همسرتان در گفتن چیزی که حقیقت ندارد ، کمک کنند .

حتی ممکن است همسرتان خیلی سریع صحبت کند تا زودتر به این مکالمه ناخوشایند پایان دهد . این ها نشانه هایی هستند که به شما می گویند چقدر می توانید به صحبت های همسرتان اعتماد کنید .

4 زبان بدنش او را لو می دهد

حتی دروغگوهای حرفه ای هم نمی توانند علائمی که زبان بدن نشان می دهد را بپوشانند ، بنابر این شما می توانید این علائم را زیر نظر بگیرید .

به چشمهای او نگاه کند ، زیرا فردی که دروغ می گوید تماس چشمی برقرار نمی کند ، یا اگر هم به شما نگاه کند مرتب پلک میزند .

دستش را به بینی ، چانه ، چشم و گوشهایش می زند .

دروغ گفتن همسر

به تکان خوردن بیش از حد و حرکات ریز پاها توجه کنید

پنهان کردن دست ها در جیب ، می تواند نشان دهنده پنهان کردن موضوعی در مکالمه تان باشد .

دستهایش را به حالت دست به سینه قرار می دهد که نوعی حالت تدافعی است .

بررسی کنید که آیا او می خواهد مکالمه را سریعتر پایان دهد و از اتاق فرار کند یا خیر ؟ در صورتی که چینن قصدی داشته باشد ، بدنش بیشتر به سمت درب متمایل خواهد بود . اگر علائم ذک شده را در حین صحبت با همسرتان مشاهده کردید ، خود را برای شنیدن یک دروغ آماده کنید .

 

5 جزئیات داستانش تغییر می کند

معمولا می گویند، دروغگو کم حافظه است، تعریف یک داستان دروغ هر دفعه متفاوت از دفعه قبل است، بنابراین اگر شما سوالات متفاوت بپرسید احتمالا در توضیحات تفاوتی ایجاد می شود. برای دانستن این موضوع می توانید از آنها بخواهید که داستان را از آخر به اول تعریف کنند . به عنوان مثال از انتهای ماجرا شروع کنید و از آن ها بخواهید که آنچه قبل از آن مرحله اتفاق افتاده است را توضیح دهد و همینطور به عقب برگردید . اگر داستانی که شنیده اید ، دروغ بوده باشد احتمالا در این حالت ، بسیاری از جزئیات فراموش می شوند و بیان نخواهند شد .

 

 

 

 

 

این علائم را با علائم دروغگویی اشتباه نگیرید

افراد در هنگام دروغگویی علائم رفتاری خاصی از خود نشان می دهند که از چشم مخاطب تیزبین دور نمی ماند . اما برچسب دروغگویی زدن به هر فردی ، به خصوص اگر آن فرد همسرتان باشد می تواند عواقب بدی داشته باشد .

یادتان باشد در تفسیر علائمی که مشاهده می کنید ، همه جوانب را در نظر بگیرید . در ادامه نکاتی در این رابطه بیان شده است که بهتر است قبل از هر گونه تصمیم گیری ، آنها را مد نظر قرار دهید :

 

لطفا نشانه هایی که از همسر خود می بینید را اشتباه تفسیر نکنید . ممکن است همسرتان به دلیل خستگی ناشی از کار زیاد، تمایل به پایان دادن هر چه سریعتر مکالمه داشته باشد .

عدم تماس چشمی و یا پلک زدن مداوم هنگام مکالمه می تواند به دلیل خستگی چشم یا تنها یک عادت باشد .

تپق زدن در صورت کم خوابی و خستگی ، امری معمول است ، آن را با علائم دروغگویی اشتباه نگیرید .

فراموش کردن جزئیات داستان ، می تواند به دلیل دقت کم همسرتان باشد . اگر او به طور کلی توجه زیادی به جزئیات ندارد و دچار حواسپرتی است ، این را به پای دروغگویی او نگذارید .

و در نهایت اگر به دروغگویی همسرتان شک کردید ، هوشیارتر باشید اما هرگز تا زمانی که اطمینان حاصل نکردید که شکتان واقعیت دارد ، دست به اقدام خاصی نزنید .

 

 

کلام آخر

دروغگویی در روابط زناشویی ، امری مخاطره آمیز تلقی می شود ، بنابراین لازم است که با اقدام به موقع فضای زندگی مشترک را از آن خالی کرد . زن و مردهایی که تجربیات این چنینی را از سر گذرانده اند معمولا با جملاتی نظیر " کاش زودتر متوجه دروغگویی همسر خود می شدم ، تا می توانستم جلوی فاجعه را بگیرم " احساس خود را بیان می کنند .

بنابراین برای نگه داشتن زندگی مشترک و تقویت اصل اعتماد در آن ، همواره باید هوشیار بود . هنگام صحبت با همسر باید به علائم بدنی او ، لکنت و تپق زدن در حین صحبت و مواردی از این قبیل توجه کرد . با تشخیص درست و بهنگام دروغگویی همسر ، می توان بهترین تصمیمات را برای بازسازی صمیمیت و صداقت در زندگی مشترک اتخاذ کرد .

 

 

 

 

 



سوالات متداول

 

1- ✔️ آیا دروغ گویی همسران از رفتارشان قابل تشخیص است ؟

✔️ بله ، افراد دروغگو علائم خاص رفتاری از خود نشان می دهند که با مراجعه به متن می توانید به طور کامل با آنها آشنا شوید .



2- ✔️ زبان بدن همسری که دروغ می گوید چگونه است ؟

✔️ برای شناسایی همسرانی که دروغ می گویند می توان به زبان بدنشان توجه کرد که عمدتا شامل تغییراتی می شود که در دست ها ، پاها و چشم ها مشاهده می شوند . برای آشنایی بیشتر با تمامی نشانه های زبان بدن در همسران دروغگو به متن مقاله مراجعه کنید .



3- ✔️ آیا ممکن است درباره همسری به اشتباه قضاوت دروغگویی کنیم ؟

✔️ بله ، گاهی علائم دروغگویی با علامت های معمول رفتاری افراد اشتباه گرفته می شوند که باید ازاین اشتباهات پرهیز کرد و در متن مقاله به طور کامل بیان شده اند .

منبع : نشانه دروغ گفتن همسر

انتشار : ۵ بهمن ۱۴۰۰

هدف گذاری چیست


چرا بعضی از افراد مدام از این شاخه به آن شاخه می پرند؟ چرا برخی تکلیفشان با خود و اطرافیان شان مشخص نیست؟ چرا میل و رغبت لازم برای تحصیل و یادگیری را ندارند. یکی از بهترین خصوصیتی که یک فرد می تواند در خود ایجاد و آن را تقویت کند، این است که اهدافی را تعیین کرده و تلاش کند تا در نهایت به این اهداف در زندگی اش برسد.

بین افرادی که اهدافی دارند با افرادی که اهدافی را دنبال نمی کنند تفاوت های بسیاری وجود دارد. هدف گذاری در زندگی بسیار مهم است. هدفی را باید انتخاب کنید که تمام ابعاد زندگی شما را در بر بگیرد. هدفی که به خاطرش صبح زود با عشق از خواب بیدار شوید و سختی های زیادی را به جان خریده و برایش بجنگید. در این مقاله قصد بررسی کامل معنی هدف، نحوه هدف گذاری و فواید هدف گذاری در زندگی را داریم.

 

معنی هدف

از هدف تعاریف متفاوتی ارائه شده که به طور کلی هدف به معنای آرزو، خواسته، موقعیت یا نیازی است که برای رسیدن به آن تلاش کرده با برنامه ریزی و انجام کار مدون به آن می خواهیم دست پیدا کنیم. نداشتن هدف در زندگی انسان را دچار پوچی و روزمرگی می کند. هدفی را انتخاب کنید که نفس هایتان را براساس رسیدن به آن تنظیم کنید.

هنگامی که ما تصمیم می گیریم که برای زندگی خود هدف تعیین کنیم، سختی های رسیدن به هدف را به جان خریده و برای آن تلاش می کنیم تا به هدفمان برسیم. مسیر موفقیت به دلیل اینکه پر از فراز و نشیب است و قطعا با شکست روبرو خواهیم شد، این شکست خوردن و شروع دوباره باعث اعتماد به نفس بیشتر می شود و با قدرت بیشتری مسیر رسیدن به موفقیت را طی می کنیم.

برای رسیدن به اهداف، اولین گام تعیین اهداف است، در این باره باید روش های رسیدن به اهداف تعیین شده را یاد گرفت. اهداف نیاز است، به طور روشن و مشخص تعیین شود، مهلت پایان مشخص برای تحقق اهداف و معیار سنجش در نظر گرفته شود، همینطور انگیزه کار کردن برای رسیدن به اهداف وجود داشته باشد تا افراد به آنچه می‌خواهند برسند.

در فرایند هدف گذاری، باید به‌اندازه کافی هدفتان هیجان‌انگیز باشد تا با انرژی و شاد به مسیر خود برای رسیدن به هدف حرکت کنید. این موضوع در رابطه با اهداف بلندمدت، کوتاه‌مدت نیز صادق است. اهداف کوتاه مدت و اهداف بلند مدت انواع مختلف اهداف هستند.

اهداف بلند مدت به معنای برنامه هایی است که برای آینده در نظر گرفتید برای مثال ظرف یکسال یا بیشتر زمان نیاز دارد تا آن اهداف تحقق یابد. اما اهداف کوتاه مدت فرد در آینده ای نزدیک به آن ها دست پیدا می کند و در واقع می توان گفت گام هایی برای رسیدن به اهداف بلند مدت هستند.

 

 

 

 

 

نحوه هدف گذاری در زندگی

برای آنکه شما سوار بر ماشین زندگی بتوانید کنترل زندگی خود را به دست بگیرید و اهداف فردی و کاری‌ را که برای شما اهمیت دارد، را مشخص و دنبال کنید، یادگیری نحوه هدف گذاری و رسیدن به اهداف ضروری است.

اگر نحوه هدف گذاری را ندانید ممکن است مسیرهای اشتباهی را انتخاب کنید و از اهدافتان دور شوید. فرایند هدف گذاری جهت را به شما نمایش می‌دهد و کمک می کند تنها بر روی آن تمرکز داشته باشید. همینطور باعث می شود شما در مسیری که انتخاب کردید مصمم تر پیش بروید چرا که از طریق هدفگذاری اطمینان بیشتری از اهدافی که برای خود مشخص کرده اید پیدا می کنید.

هدف گذاری با تصویر سازی آینده‌ای شروع می‌شود که در حال حاضر وجود ندارد، برای اینکه تصویر بهتری از آینده کسب کنید، تلاش کنید با بیشترین جزئیات ممکن دست به تجسم بزنید.

هدف چیست

اهدافی که به آن ها می خواهید دست پیدا کنید را بشناسید گاه افرادی هستند که حتی برای 20 سال آینده خود نیز برنامه ریزی کرده و اهدافی را در نظر گرفته اندکه در اینجا نیاز است حتما اهداف بلند مدت به اجزای کوچکتری که اهداف کوتاه مدت هستند، تقسیم شود تا در نهایت فرد به اهداف بلند مدت خود بتواند دست یابد.

قطعا شنیده اید که می گویند بنویس تا اتفاق بیفتد. با نوشتن اهداف با جزییات بیشتر بر روی کاغذ شانس رسیدن به اهدافتان را می توانید بالا ببرید.

اهداف را به صورت واضح و مشخص تعیین کنید. داشتن مدیریت زمان، و تعیین زمان مشخص برای تحقق یافتن اهداف کمک می کند تا ذهن فکر نکند هر زمان بخواهد می تواند به آن هابرسد و این باعث شود که شما سهل گیرانه تر عمل کنید و در جهت مسئولیتی که در رسیدن خود به اهداف دارید دچار اهمال کاری و تعلل ورزی شوید.

در رسیدن به اهدافتون بسیار نیاز است که احساس مسئولیت کنید، این امر منجر به انگیزه و خلاقیت بیشتر در شما می شود. مسئولیت پذیری کلید رسیدن به موفقیت است.

با افرادی که مثل خودتان اهدافی در زندگی دارن و برای آن تلاش می کنند، معاشرت بیشتری داشته باشید.

اگر اهداف بلند مدتی در نظر گرفته اید لازم آن را به اجزای کوچک تری که اهداف کوتاه مدت هستند تقسیم کنید، چرا که اگر اهداف دست یافتنی نباشد و به واسطه آن فرد پاداشی دریافت نکند، به مرور دچار ناامیدی یا دلسردی می شود. پس حتما اهداف را به اجزای کوچکتر از خود خرد کنید.

هر جایی از مسیر رسیدن به اهداف اجازه ندهید ترس از شکست یا شکستن خوردن مانع از ادامه مسیر در شما شوند.

با داشتن هدف در زندگی انسان های شاد و پرانرژی تری خواهیم بود. هدف گذاری باعث می شود، نیرومندتر شده، ار تضادها و رنجش هایمان کاسته شود، انعطاف پذیری در ما بالا رفته، و در نهایت از سلامت روان بالاتری برخوردار باشیم.

 

فواید هدف گذاری

اهداف جهت دهنده هستند و در تصمیمات روزانه ما حکم راهنما را دارند. اهداف باید منطبق بر ارزش های زندگی مان باشند تا تمرکز بر روی اهداف بیشتر شود. در واقع مسیر رسیدن به هدف با ارزش هایمان شارژ می شود. ارزش ها پایه و بنیانی هستند که زندگی براساس آن ها اداره می شود.

اگر شناخت درستی از ارزش های خود نداشته باشیم هرگز به اهداف مدنظرمان نمی رسیم. پس باید هدف های کوچکتر را متناسب با هدف های بزرگتر و در نهایت مطابق ارزش ها تنظیم کنیم. هدف گذاری در زندگی فواید بی شماری از جمله موارد زیر دارد:

۱افرادی که هدف مشخصی برای زندگی خود دارند و می خواهند به خواسته های خودشان برسند، امید بیشتری به آینده دارند.

 

۲زمانی که ما هدف مشخصی در زندگی داریم، انگیزه ای در ما ایجاد می شود تا به سوی آن حرکت کنیم. همین انگیزه امید به آینده را چندبرابر می کند.

 

۳یکی از اصلی ترین ویژگی های یک فرد هدفمند، داشتن مهارت تصمیم گیری است، زمانی که ما برای زندگی اهدافی را تعیین می کنیم، توانایی تصمیم گیری مناسب در موقعیت های مختلف، را با حذف گزینه هایی که برای ما زیان های بیشتری به همراه دارند، کسب خواهیم کرد.

 

۴با انتخاب اهداف مناسب، در راه رسیدن به این اهداف تلاش می کنیم که این امر منجر به افزایش بازدهی در ما می شود.

 

۵اینکه اهدافی برای خود در نظر گرفته به معنای آن است که خود را ارزشمند تلقی کرده و به خود بها داده ایم و این موضوع باعث افزایش عزت نفس در ما می شود.

هدف گذاری چیست

۶از دیگر فواید داشتن هدف در زندگی، افزایش اعتماد به نفس و خودباوری است. اینکه به خود اعتماد و باور داشته باشیم بسیار در مسیر رسیدن به اهدافمان به ما کمک می کند.

 

۷در رسیدن به خواسته هایمان سختی هایی را متحمل می شویم که مهارت های تاب آوری فرد بالا رفته و فرد در برابر سختی ها و شکست ها مقاوم می شود.

 

 

 

 



سوالات متداول

 

1- ✔️ معنی هدف چیست؟

✔️ هدف به معنای آرزو، خواسته، موقعیت یا نیازی است که برای رسیدن به آن تلاش کرده با برنامه ریزی و انجام کار مدون به آن می خواهیم دست پیدا کنیم. معنی هدف به طور کامل در متن مقاله ارائه شده است.



2- ✔️ نحوه هدف گذاری در زندگی به چه صورت است؟

✔️ ما برای آنکه بتوانیم کنترل بر زندگی داشته باشیم و بتوانیم اهداف فردی و کاری‌ مهم در زندگی خود را، مشخص و دنبال کنیم، حتما باید نحوه هدف گذاری و رسیدن به اهداف را یاد بگیریم. موارد بسیاری از نحوه هدف گذاری در زندگی در متن مقاله ارائه شده است.‌



3- ✔️ فواید هدف گذاری در زندگی چیست؟

✔️ اهداف جهت دهنده هستند و در تصمیمات روزانه ما حکم راهنما را دارند از این رو فواید بی شماری برای ما دارند از جمله باعث افزایش عزت نفس و اعتماد بنفس، افزایش مهارت تاب آوری و قدرت ریسک می شود جهت کسب اطلاعات بیشتر از فواید هدف گذاری به متن مقاله مراجعه نمایید.

منبع : هدف گذاری چیست

انتشار : ۵ بهمن ۱۴۰۰

عوارض اعتیاد در بارداری


تحقیقات نشان داده اند که مادران حامله ای که اعتیاد به مواد مخدر دارند، معمولا دچار سوء تغدیه، بیماری های قابل انتقال جنسی از جمله ایدز و هپاتیت بوده و مراقبت های دوران بارداری را به طور روتین انجام نمی دهند و در این صورت هم خود مادر و هم جنینی که تمام مواد مخدر مصرفی از طریق مادر را دریافت می کند،در معرض خطرات عمده ای قرار می گیرند.

مادر بارداری که اعتیاد به مواد مخدر دارد لازم است از عوارض اعتیاد در بارداری آگاه شود و در جهت ترک کردن کامل اقدامات لازم را انجام دهد. در این مقاله عوارض اعتیاد شامل عوارض روانی و جسمی در بارداری و همینطور عوارض اعتیاد در جنین توضیحات کاملی ارائه شده است.

 

عوارض اعتیاد در بارداری

اعتیاد به مواد مخدر به عنوان یک معضل جهانی بسیار در حال گسترش و توسعه است. این موضوع طیفی از اثرات نامطلوب روانی، جسمی، شخصی و اجتماعی را برای فرد به همراه دارد. اعتیاد به مصرف مواد مخدر باعث آرامش و شادی برای فرد می شود، اما بعد از اینکه این اثرات از بین رفت فرد در متوقف کردن ماده مصرفی خود ناتوان است و به دنبال مصرف مجدد آن است، چرا که از نظر جسمانی و هم روانی وابستگی پیدا کرده و به تدریج میزان مصرف را هم باید بالا ببرد.

تصور اکثر مردم بر این است که مبتلایان به مصرف مواد مخدر مردان هستند، این در حالی است که زنان نیز با شیوع کمتر اعتیاد به مواد مخدر پیدا می کنند. بعضی از مادران بارداری که اعتیاد به مواد مخدر دارند فکر می کنند اگر میزان مصرف مواد خود مانند سیگار، قلیان، یا هر نوع مواد دیگری را کم کنند از عوارض اعتیاد بر خود یا جنین در امان باقی می مانند، در حالی که مصرف مواد مخدر از هر نوعی عوارض جدی و جبران ناپذیری را به همراه دارد.

مصرف مواد مخدر در دوران بارداری زندگی مادر و نوزاد را تهدید می کند از جمله سبب زایمان زودرس، شیوع سقط خودبخودی، تولد نوزاد با وزن كم، عقب ماندگی رشد، ایست قلبی، سکته مغزی، مشکلات تنفسی و حملات صرع، جدا شدن جفت یا دکولمان حتی مرگ ناگهانی مادر یا جنین و مشکلات بسیار دیگری که در بخش های بعدی این مقاله به طور کامل توضیح داده خواهد شد را ایجاد می نماید.

بیشتر بخوانید: اعتیاد در زنان

 

 

 

 

 

عوارض روانی اعتیاد در بارداری

مصرف مواد مخدر توسط مادر باردار باعث کاهش شدید سلامت روان و مشکلات اجتماعی در فرد می گردد. ممکن است دچار انزوا و گوشه گیری، افسردگی شدید، سوء ظن، شک و بدبینی، اختلال شخصیت پارانویید، پرخاشگری، ترس، کاهش وزن، عدم توانایی و قدرت در گرفتن تصمیم های مهم و حیاتی، اختلالات رفتاری، توهمات بصری یا شنوایی، بی خوابی، اختلالات حافظه و اختلال در روابط اجتماعی، از دست دادن انگیزه کار کردن و عدم تمایل به انجام فعالیت های روزمره شود.

در صورتی که مادر یا پدر نوزادی که هنوز در محیط رحم به سر می برد یا به دنیا آمده است، مبتلا به اعتیاد باشند برای رفع نیاز و بدست آوردن ماده مصرفی خود دست به اقدامات غیر قانونی نظیز اخاذی، دزدی، تهدید دیگران به آسیب و یا حتی تجاوزو قتل نیز می زنند، بدون آنکه بدانند چه کاری انجام می دهند چون در اثر مصرف مواد قدرت تسلط بر شرایط را از دست می دهند.

عوارض اعتیاد در بارداری

ممکن است مادر باردار قبل از روی آوردن به مصرف انواع مواد مخدر و یا روانگردان، سابقه انواع بیماری های روانی خفیف مانند اضطراب شدید، ترس مزمن، بی اراده بودن، ناتوانی در تصمیم گیری، اختلالات خلقی و روانی داشته که این عوامل زمینه ساز روی آوردن او به اعتیاد شده باشند و همین وجود پیش زمینه روانی در مادر باردار مبتلا به اعتیاد، به علاوه نوسانات هورمونی که در دوران بارداری تجربه می کند پیش بینی کننده قوی ای از وضعیت پایین سلامت روان او خواهد بود.

مادر بارداری که اعتیاد به مواد مخدر دارد در صورت مصرف نکردن ماده مخدر مورد نیاز بدن خود دچار خماری می گردد که این موضوع می تواند مشکلات روانی دیگری را در این افراد ایجاد نماید، مانند اسپاسم های عضلانی، تعریق شبانه، بی خوابی یا کابوس شبانه، بیقراری، اضطراب، افسردگی، خستگی مفرط و توهم است.

بسته به میزان مصرف، نوع مواد مصرفی و مدت زمانی که فرد در معرض مصرف قرار داشته است در افراد مختلف این علائم روان شناختی خماری متفاوت است. در بعضی موارد حتی دیده شده که مصرف شیشه و موارد روانگردان، توهم در مادر باردار ایجاد کرده که باعث شده مادر صدمات و آسیب های بسیار خطرناکی به خود یا فرزندش وارد کند.

بیشتر بخوانید: تاثیر اعتیاد به مواد مخدر

 

عوارض جسمی اعتیاد در بارداری

مادران بارداری که به مصرف انواع مواد مخدر از قبیل هروئین، کوکائین،مورفین، کراک، تریاک، شیشه، ماری جوانا، گل، حشیش و دیگر مواد موجود در بازار اعتیاد دارند، دود حاصل از مصرف مواد وارد دستگاه جریان خون شده و به سرعت به سیستم دستگاه عصبی و مغز وارد می شود و فرد حالت های نئشگی، لذت، سرخوشی و آرامش را احساس می کند.

اما بعد از گذشت زمانی بین 2 تا 5 ساعت این حالت ها از بین رفته و نیاز به مصرف مجدد در فرد ایجاد می شود و بعد از هر بار استفاده باید میزان مصرف ماده مخدر را افزایش دهد تا دوباره همان حالات را مجددا بتواند تجربه کند و بدین ترتیب بارها و بارها فرد دست به مصرف می زند. مادر باردار مبتلا به اعتیاد ممکن است از یک یا چند عارضه جسمانی که شامل موارد زیر می شود رنج ببرد:

بیماری های دهان و دندان

اختلالات پوستی (آکنه، کهیر، ورم کردن و خارش)

ناراحتی های مغزی

کاهش سیستم دفاعی بدن

عوارض روانی اعتیاد در بارداری

آسیب های کبدی

بیماری های کلیوی

بیماری ایدز

اختلالات تنفسی

ناراحتی های ریوی

ناراحتی های قلبی

سرطان

هپاتیت

بیشتر بخوانید: دلایل اعتیاد به مواد مخدر

عوارض اعتیاد بر جنین

عواملی مانند نوع مواد مصرفی و میزان مصرف، سن بارداری و مدت زمانی که جنین توسط مادر مواد مخدر را دریافت کرده است، میزان آسیب به جنین را مشخص می کنند. به عنوان مثال، مصرف شیشه توسط مادر در ماه های ابتدایی، بر سلول‌های مغزی جنین اثرات جبران ناپذیری می گذارد. سایر آسیب هایی که جنین می بیند در زیر آورده شده:

افزایش زردی بدن

وزن بسیار کم

آنمی یا کم خونی

بروز عفونت های چشمی

احتمال ابتلا به تومورهای شکمی

آسم و مشکلات تنفسی

مشکلات روان شناختی و رفتاری

نابینایی و ناشنوایی

انعقاد خون

خونریزی داخل جمجمه

احتمال ابتلا به سرطان‌های مختلف

نقص مادرزادی

آسیب جسمی اعتیاد در بارداری

اعتیاد نوزادان

مرگ داخل رحمی یا مرده زایی یا مرگ نوزاد در سه روز اول تولد

کاهش دور سر

تشنج نوزاد

نیاز به اقدامات احیا و بستری در بخش مراقبت های ویژه نوزادان در بیمارستان

 

فرد مبتلا به اعتیاد به دلیل شرایط جسمی و روانی که پیدا می کند، در محیط های خانوادگی کمتر شرکت می کند، جایگاه اجتماعی، اقتصادی و فرصت های شغلی خود را از دست داده و از جانب اطرافیان طرد می شوند. به تدریج به دلیل تامین مواد مصرفی خود فرد مشکلات مالی در زندگی پیدا می کند.

در نتیجه فرزند این خانواده نیز از تاثیرات سوء مصرف مواد مخدر پدر یا مادر بی بهره نخواهد ماند. بنا به عوارضی که این بلای خانمان سوز به پا می کند، لازم است خانواده حمایت لازم را انجام داده و فرد نیز در صدد ترک مواد مصرفی تحت نظر پزشک متخصص و روان شناس قرار بگیرد.

 

بیشتر بخوانید: روش های ترک اعتیاد

 

 

 

 



سوالات متداول

 

1- ✔️ عوارض جسمی اعتیاد بر بارداری چیست؟

✔️ اعتیاد در بارداری امراض جسمانی فراوانی برای مادر و جنین به همراه دارد، برای مثال بیماری های دهان و دندان، اختلالات پوستی (آکنه، کهیر، ورم کردن و خارش)، کاهش سیستم دفاعی بدن، آسیب های کبدی، بیماری های کلیوی، اختلالات تنفسی، ناراحتی های قلبی، سرطان دچار می شود سایر موارد در متن مقاله عنوان شده است.



2- ✔️ عوارض روانی اعتیاد در بارداری چیست؟

✔️ مصرف مواد مخدر توسط مادر باردار باعث کاهش شدید سلامت روان و مشکلات اجتماعی در فرد می گردد. ممکن است دچار انزوا و گوشه گیری، افسردگی شدید، سوء ظن، شک و بدبینی، اختلالات رفتاری، اختلالات حافظه، از دست دادن انگیزه کار کردن شود. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص سایر عوارض روانی اعتیاد در بارداری می توانید به متن مقاله مراجعه کنید.



3- ✔️ عوارض اعتیاد بر جنین چیست؟

✔️ جنینی که تمام مواد مخدر مصرفی از طریق مادر را دریافت می کند در معرض خطرات عمده ای قرار می گیرد، افزایش زردی بدن، وزن بسیار کم، بروز عفونت های چشمی، آسم و مشکلات تنفسی، مشکلات روان شناختی و رفتاری، نقص مادرزادی تنها بخشی از آسیب هایی است که جنین والد معتاد می بیند سایر آسیب ها در متن مقاله به طور کامل ارائه شده است.

منبع : عوارض اعتیاد در بارداری

انتشار : ۴ بهمن ۱۴۰۰

تغذیه بیمار ام اس


مولتیپل اسکلروزیس (MS) زمانی ایجاد می شود که سیستم ایمنی بدن به اشتباه به سیستم عصبی مرکزی حمله کند. هیچ درمانی برای ام اس وجود ندارد، اما برخی از درمان ها و انتخاب های غذایی ممکن است به برخی از افراد در مدیریت این بیماری کمک کند. وقتی فردی به MS مبتلا می شود، میلینی که رشته های عصبی را می پوشاند آسیب می بیند. در نتیجه، اعصاب شروع به از دست دادن توانایی انتقال سیگنال های الکتریکی می کنند.

درمان ام اس بر مدیریت علائم فرد و کمک به زندگی با این بیماری متمرکز است. یک رژیم غذایی متعادل بیماری MS می تواند سلامت کلی فرد را بهبود بخشد و ممکن است به مدیریت ام اس کمک کند. در این مقاله در مورد رژیم غذایی برای بیماری ام اس و تغذیه مناسب و نامناسب برای افراد با این بیماری ارائه شده است.

 

تاثیر تغذیه بر ام اس

در ام اس عودکننده، علائم آمده و می روند. بنابراین علائم فرد مدام برگشته و سپس فروکش می کنند، در سایر انواع ام اس که پیشرونده هستند، علائم به تدریج تشدید می شود. درمان ام اس بر مدیریت علائم فرد و کمک به زندگی با این بیماری متمرکز است. یک رژیم غذایی متعادل می تواند سلامت کلی فرد را بهبود بخشد و ممکن است به مدیریت این بیماری و کاهش استرس بیماری ام اس کمک کند.

هیچ مدرکی مبنی بر این که یک رژیم غذایی خاص می تواند از بیماری مولتیپل اسکلروزیس (MS) در افراد پیشگیری کرده و یا آن را درمان کند، وجود ندارد. برخی از رژیم‌ های غذایی خاص در واقع می‌توانند مضر باشند، زیرا حاوی مقدار زیادی از ویتامین ‌یا کمبود ویتامین‌ هستند. به طور کلی افراد با بیماری ام اس، به رژیم غذایی متعادل، کم چربی و پر فیبر نیاز دارند. غذاهای فرآوری نشده یا به طور طبیعی فرآوری شده به غذاهای فرآوری شده ترجیح داده می شوند.

این رژیم غذایی مشابه رژیم مدیترانه ای و همان رژیم غذایی سالمی است که برای عموم مردم توصیه می شود. همچنین این افراد باید از مصرف الکل دوری کنند. به طور کلی درک نقش رژیم غذایی در ام اس و ایجاد تغییرات خاص ممکن است منجر به عود کمتر، کاهش خطر عوارض سلامتی و کیفیت زندگی بهتر شود. البته قبل از مصرف یا حذف ماده غذایی از رژیم خود حتما باید با پزشک مشورت کرد.

حتما بخوانید: مشاوره نحوه رفتار با بیمار ام اس

 

 

 

 

 

تغذیه بیمار ام اس چیست

برخی از غذا ها ممکن است با تأثیر بر عملکرد سیستم ایمنی، اعصاب و بدن برای افراد مبتلا به ام اس مفید باشند. در این جا تغذیه مناسب برای بیماران ام اس ارائه شده است.

پروبیوتیک ها

تغییرات در سلامت روده ممکن است به اختلالات ایمنی کمک کند. منبع معتبر تحقیقاتی نشان می‌دهد که سلامت روده در بسیاری از شرایط سلامتی نقش دارد. نویسندگان یک مطالعه نشان داده که تنظیم فلور روده با استفاده از پروبیوتیک ها، ممکن است برای افراد مبتلا به ام اس مفید باشد. پروبیوتیک ها شامل ماست، کفیر، کلم ترش، کیمچی یا چای تخمیر شده است.

فیبر

سطوح بالای فیبر در بسیاری از غذا های گیاهی وجود دارد و تغذیه مناسبی برای بیماران MSاست، مواد فیبر دار شامل میوه، سبزیجات، آجیل، دانه ها، حبوبات، غلات کامل و برنج قهوه ای است.

ویتامین D

ویتامین دی برای همه به خصوص افراد دارای بیماری ام اس لازم است، طبق تحقیقات به نظر می رسد افرادی که سطوح بالای ویتامین D دارند کمتر در معرض خطر ابتلا به ام اس هستند. ویتامین D برای سلامت استخوان ها نیز مهم است. افراد مبتلا به ام اس ممکن است بیشتر با تراکم استخوان پایین و پوکی استخوان مواجه شوند، به خصوص اگر قادر به حرکت آسان نباشند. مصرف کافی رژیم غذایی حاوی ویتامین D ممکن است به جلوگیری از این امر کمک کند. مواد غذایی داراری ویتامین d شامل ر.غن ماهی، محصولات لبنی غنی شده، ماست، آب پرتقال، جگر و زرده تخم مرغ است.

تغذیه بیماری ام اس

بیوتین

بیوتین شکلی از ویتامین B است که این ویتامین در بسیاری از غذا ها وجود دارد، اما مواد غذایی ویژه سرشار از بیوتین شامل تخم مرغ، دانه آفتابگردان، جگر گاو، بادام، اسفناج، بروکلی و نان گندم کامل است.

آنتی اکسیدان

آنتی اکسیدان ها می توانند به به جلوگیری از آسیب سلولی کمک کند که شامل مواد غذایی مثل میوه ها، سبزیجات، ادویه جات، غلات، حبوبات، گیاهان و چای است.

حتما بخوانید: مواد غذایی ضد استرس

 

رژیم غذایی نامناسب بیماری ام اس

آن چه بیماران ام اس نباید بخورند، به اندازه چیز هایی که می خورند مهم است. برخی مواد غذایی منجر به تشدید علائم این بیماری می شود. رژیم غذایی نامناسب بیماری ام اس در این جا شرح داده شده است.

سدیم

مطالعاتی نشان داد که هر چه میزان سدیم در رژیم غذایی افراد مبتلا به MS بیشتر باشد، احتمال عود علائم آن ها بیشتر می شود و خطر ابتلا به ضایعات جدید بیشتر می شود، همچنین سدیم اضافی می تواند فشار خون این فراد را افزایش داده و فشار خون بالا با نا امیدی از زندگی در افراد مبتلا به ام اس ارتباط دارد.

چربی اشباع شده

چربی های اشباع شده عمدتاً از محصولات حیوانی و فرآورده های جانبی مانند گوشت قرمز و لبنیات پرچرب به دست می آیند. آن ها همچنین در غذاهای حاوی روغن نخل و روغن نارگیل وجود دارند. این چربی منجر به کلسترول بالا در افراد و تصلب شرایین می شود. افرادی که ام اس دارند در مقایسه با افرادی که ام اس ندارند در معرض خطر بیشتری برای مشکلات قلبی هستند بنابراین باید از چربی های اشباع شده دوری کنند.

گلوتن

مطالعاتی نشان داده که شیوع بیماری سلیاک، یک بیماری خود ایمنی که با عدم تعادل گلوتن مشخص می شود، بین افراد مبتلا به ام اس نسبت به جمعیت عمومی بیشتر است. گلوتن پروتئینی است که در گندم و جو وجود دارد و باید مصرف آن در افراد با بیماری ام اس به حداقل برسد.

قند

قند بیش از حد، به خصوص به شکل شیرینی منجر به افزایش وزن شده و چاقی باعث افزایش خستگی می شود که یکی از علائم رایج ام اس است. بنابراین مصرف آن یا باید قطع شده یا کنترل شده باشد.

شیر گاو

طبق مطالعاتی برخی از افراد مبتلا به ام اس ممکن است به پروتئین های خاص موجود در شیر واکنش نشان دهند، اما اگر می خواهید سعی کنید شیر گاو را از رژیم غذایی ام اس خود حذف کنید تا ببینید آیا این شیر به علائم شما کمک می کند یا خیر، مطمئن شوید که مقدار زیادی کلسیم، پروتئین و ویتامین D را از منابع غذایی دیگر دریافت می کنید.

حتما بخوانید: مواد غذایی ضد افسردگی

 

 

 

 



سوالات متداول

 

1- تاثیر تغذیه بر ام اس چیست؟

درک نقش رژیم غذایی در ام اس و ایجاد تغییرات خاص ممکن است منجر به عود کمتر بیماری شود که در متن مقاله مطرح شده است.



2- تغذیه بیمار ام اس چیست؟

برخی از غذا ها ممکن است با تأثیر بر عملکرد سیستم ایمنی، اعصاب و بدن برای افراد مبتلا به ام اس مفید باشند که در متن مقاله شرح داده شده است.



3- رژیم غذایی نامناسب بیماری ام اس چیست؟

آن چه بیماران ام اس نباید بخورند، به اندازه چیز هایی که می خورند مهم است که در متن مقاله توضیح آن ارائه شده است.

منبع : تغذیه بیمار ام اس

انتشار : ۴ بهمن ۱۴۰۰

بیش فعالی در بزرگسالان


بیش فعالی نوعی اختلال عصبی تلقی می شود. اگرچه این اختلال تکاملی عصبی در کودکان رخ میدهد اما گاهی در بزرگسالان نیز رخ میدهد. منظور از بیش فعالی هر نوع فعال بودن غیرطبیعی در افراد می باشد. بیش فعالی در بزرگسالان علائم متفاوتی مثل رفتارهای سریع و ناگهانی، نقص توجه و ... دارد.

از آنجا که ممکن است بیش فعالی در افزاد بالغ منجر به مشکلات متعددی گردد، ضروری است اطلاعات جامعی درباره ی این اختلال، علائم و راه های درمان آن کسب نماییم. از این رو در این مقاله قصد داریم به طور کامل درباره ی بیش فعالی و کمبود توجه در بزرگسالی، علائم، علت بیش فعالی در بزرگسالان و راه های درمان آن صحبت نماییم.

 

علائم اختلال بیش فعالی و کمبود توجه در بزرگسالان

اغلب وقتی درباره بیش فعالی صحبت می کنیم، عموم مردم تصور میکنند این اختلال عصبی محدود به دوران کودکی بوده و بزرگسالان دچار این اختلال نمیگردند. در حالی که این یک تصور غلط بوده و ممکن است بزرگسالان نیز دچار درجاتی از بیش فعالی و کمبود توجه گردند. بیش فعالی در بزرگسالان به اختصار ADHD بزرگسالان گفته می شود و بیانگر کمبود توجه و رفتارهای بیش فعالی و تکانشی می باشد. بیش فعالی در افزاد بالغ یا اختلال ADHD بزرگسالان علائم متفاوتی دارد که رایج ترین آنها عبارتند از: اختلال در تمرکز، بی قراری، عدم توانایی در به اتمام رساندن وظایف و مسئولیت ها، بی نظمی، آستانه تحمل پایین، نوسانات خلقی مداوم، ناتوانی در مدیریت استرس، روابط اجتماعی ناپایدار و متشنج.

از دیگر علائم ADHD در بزرگسالان می توان به موارد زیر اشاره نمود:

ناتوانی در برنامه ریزی:

اغلب افرادی که با اختلال بیش فعالی دست و پنجه نرم می کنند قادر نیستند در محیط های مختلف مطابق دستورالعمل ها و شیوه نامه ها پیش بروند. چه بسا ممکن است این ناتوانی منجر به اخراج از محیط کار و حتی بروز جرائم اجتماعی شود. اغلب این افراد در برنامه ریزی برای زندگی شخصی خود نیز با مشکل مواجه می گردند.

تاخیر در انجام مسئولیت ها:

اغلب بزرگسالان مبتلا به اختلال بیش فعالی در انجام امور شغلی، شخصی و ... تاخیر دارند.

حواس پرتی:

افراد مبتلا به این اختلال در اولویت بندی، شروع و انجام اغلب امور مشکل دارند. زیرا اغلب دچار حواس پرتی و بی نظمی می شوند. این افراد تمرکز پایینی دارند و حتی هنگام مطالعه و درس خواندن نیز به مشکل بر میخورند.

رفتارهای تکانشی:

بزرگسالانی که دچار بیش فعالی هستند اغلب در کنترل رفتارهای خود با مشکل مواجه هستند و قادر نیستند احساسات و هیجانات شخصی خویش را کنترل نمایند.

تمرکز شدید روی امور مورد علاقه:

در زندگی همه ما، کارهایی وجود دارند که از انجام دادن آنها لذت می بریم. در مقابل اموری نیز وجود دارند که خسته کننده به نظر میرسند اما بنا به دلایلی مجبور به انجام آنها هستیم. بزرگسالان مبتلا به بیش فعالی از انجام دادن کارهای ضروری اما خسته کننده اجتناب کرده و سعی می کنند تمام وقت خود را با انجام کارهای مورد علاقه پر کنند.

انجام کارهای کم اهمیت، تنوع گرایی، شیطنت بیش از حد، وسواس فکری_عملی از دیگر علائم این اختلال عصبی محسوب می شوند.

حتما بخوانید: وسواس عملی چیست

 

 

 

 

 

علت بیماری ADHD در بزرگسالان چیست

اختلال بیش فعالی در بزرگسالان ممکن است ناشی از مشکلات ذهنی یا فیزیکی باشد. برای مثال در صورتی که سیستم عصبی یا غده تیروئید دچار اختلال شود، ممکن است بیش فعالی رخ دهد.

ژن ها:

طبق مطالعاتی که انجام شده، ژنها نقش موثری در اختلال بیش فعالی دارند. می توان گفت حدود 30 درصد مبتلایان به اختلال بیش فعالی، پدر یا مادری مبتلا به بیش فعالی داشتند.

مشکلات در دوران جنینی:

اگر مادر باردار در دوران بارداری بدون مشورت پزشک از داروهای متفاوتی استفاده نماید، ریسک به دنیا آمدن فرزند بیش فعال افزایش می یابد. اگرچه ممکن است تعداد زیادی از کودکان در دوران کودکی علائم بیش فعالی را بروز ندهند، اما در صورت عدم درمان ممکن است این اختلال تا بزرگسالی نیز با آنها همراه باشد. عفونت مغزی، تماس مادر باردار با مواد شیمیایی و سموم و حتی محیط استرس زا ممکن است منجر به بروز بیش فعالی کودکان گردد.

بیش فعالی در بزرگسالان

اختلالات مغزی:

طبق مطالعات انجام شده ساختار مغز افراد مبتلا به بیش فعالی با دیگران متفاوت می باشد. در افراد عادی بخش های مختلف مغز با کمک شبکه ی نورونی به یکدیگر متصل بوده و هماهنگ هستند. افراد مبتلا به بیش فعالی ارتباط بین همه قسمت های مغز به خوبی انجام نمی گیرد از این رو ممکن است افراد بیش فعال درجاتی از حواس پرتی، کمبود تمرکز حواس، سرعت عمل پایین و ... را تجربه کنند.

اختلال در انتقال مواد شیمیایی مغز:

پیام های عصبی در مغز از طریق مواد شیمیایی انجام میگیرد. در صورتی که نورون فرستنده مقدار مناسبی از مواد شیمیایی را تولید نکند و یا نورون گیرنده در دریافت این مواد مشکل داشته باشد، ممکن است بیش فعالی رخ دهد.

اختلالات عصبی، اختلالات روانی، داروهای محرک و مواد مخدر مثل کوکائین و متامفتامین از دیگر علل بیش فعالی در افزاد بالغ می باشد.

حتما بخوانید: علت بیش فعالی کودکان

 

راه های درمان بیش فعالی در بزرگسالان

اگرچه بیش فعالی در افزاد بالغ نوعی اختلال رشد محسوب می شود که از کودکی با فرد همراه بوده و علائم گوناگونی مثل فراموش کاری، پر جنب و جوشی و کمبود توجه دارد، با این حال به راحتی قابل کنترل می باشد. از آنجایی که بیش فعالی در بزرگسالان ممکن است منجر به افسردگی، خستگی مزمن، از دست دادن اعتماد به نفس، عدم کنترل خشم و ... شود، ضروری است سریعا درمان آغاز گردد.

درمان ADHD در بزرگسالی چیست؟ رایج ترین سوال افراد مبتلا به این اختلال می باشد. راه های مختلفی برای درمان بیش فعالی در بزرگسالان وجود دارد. اغلب درمان ها ترکیبی از دارودرمانی و مشاوره می باشد.

دارو درمانی:

برای درمان بیش فعالی در بزرگسالان بایستی به یک روانپزشک حاذق مراجعه کنید. در روند درمان بایستی حداکثر همکاری را با پزشک معالج داشته باشید تا بهترین نتایج را کسب کنید. در صورتی که دارو تجویز گردد بهتر است از پزشک خود بخواهید موارد زیر را برای شما توضیح دهد:

  • نام دارو

  • علائمی که دارو درمان خواهد کرد

  • مدت زمانی که لازم است تا دارو اثر کند

  • دوره ی مصرف دارو

  • عوارض جانبی دارو

گفتگو درمانی:

گفتگو درمانی یا همان مشاوره یکی از مهم ترین گام ها در درمان بیش فعالی در بزرگسالان محسوب می شود. اغلب گفتگو درمانی در کنار دارو درمانی انجام می گیرد تا تاثیر آن بیشتر گردد.

در جلسات مشاوره، روانشناس در مورد مسائل فکری، اجتماعی و ... با شما صحبت خواهد نمود و سعی خواهد کرد مدیریت رفتار، مهارت های اجتماعی، روش های کنترل خشم و ... را به شما بیاموزد. گاهی علاوه بر خود فرد، ممکن است نیاز باشد تا افراد نزدیک خانواده ی وی در جلسات مشاوره شرکت کنند تا فرد به طور کامل مورد حمایت اطرافیان قرار گیرد و روند درمان بهتر طی شود.

در کنار روش های فوق گاهی درمان های مکمل مثل هیپنوتیزم درمانی، یوگا، مدیتیشن، آروماتراپی، ریلکسیشن و ماساژ تاثیر مثبتی روی روند درمان دارند.

در ادامه بخوانید: هیپنوتیزم چیست

 

 

 

 



سوالات متداول

 

1- ✔️ علائم اختلال بیش فعالی و کمبود توجه در بزرگسالان چیست؟

✔️​ بیش فعالی در بزرگسالان به اختصار ADHD بزرگسالان گفته می شود و بیانگر کمبود توجه و رفتارهای بیش فعالی است که در متن مقاله مطرح شده است.



2- ✔️ علت بیماری ADHD در بزرگسالان چیست؟

✔️ اختلال بیش فعالی در بزرگسالان ممکن است ناشی از مشکلات ذهنی یا فیزیکی باشد که در متن مقاله شرح داده شده است.



3- ✔️ راه های درمان بیش فعالی در بزرگسالان چیست؟

✔️ اگرچه بیش فعالی در بزرگسالان نوعی اختلال رشد محسوب می شود و نیاز به درمان دارد که در متن مقاله توضیح آن ارائه شده است.

منبع : بیش فعالی در بزرگسالان

انتشار : ۲ بهمن ۱۴۰۰

درمان بیش فعالی


اختلال کمبود توجه/بیش فعالی از شایع ترین اختلالات روانی است که روی کودکان تاثیر دارد. ADHD همچنین بسیاری از بزرگسالان را نیز درگیر میکند. علائم ADHD عبارتند از: بی توجهی (عدم حفظ تمرکز)، بیش فعالی (حرکت بیش از حد و نامتناسب با محیط) و تکانشگری (اعمال عجولانه در لحظه بدون فکر).

بسیاری از علائم ADHD، مانند سطوح بالای فعالیت، مشکل در بی حرکت ماندن برای مدت طولانی و محدودیت توجه، به طور کلی در کودکان خردسال رایج است. در این مقاله قصد داریم به طور کامل در مورد راه های درمان بیش فعالی در کودکان و همچنین بزرگسالان صحبت کنیم. با ما همراه باشید.

 

آیا بیش فعالی و کمبود توجه درمان پذیر است

اختلال نقص توجه و بیش فعالی(ADHD) یک اختلال عصبی رشدی است که بر نحوه تفکر، پردازش احساسات و واکنش فرد به محیط تاثیر می گذارد.

ADHD گاهی اوقات در دوران کودکی تشخیص داده می‌شود. زیرا معمولاً در محیط‌ مدرسه علائم مختلف این بیماری مانند مشکلات کنترل رفتار، مشکلات خشم، حواس پرتی و بی‌ توجهی آشکارتر است. چندین گزینه درمانی می توانند علائم بیش فعالی را با موفقیت مدیریت کنند. درمان ها شامل رفتار درمانی و داروهای تجویزی می باشد. در بسیاری از موارد، دارو درمانی یک درمان موثر برای ADHD است. اگرچه بیش فعالی قابل درمان نیست اما تشخیص زودهنگام و مدیریت با یک برنامه درمانی خوب می تواند به فرد در مدیریت علائم خود کمک کند. درمان ADHD به عوامل متعددی بستگی دارد:

1سن

2شدت علائم

3علائم غالب (عمدتاً بیش فعال- تکانشی، بی توجه یا هر دو)

در بیشتر موارد درمان بیش فعالی شامل استفاده ترکیبی از رفتار درمانی و داروها است.

برای کودکان زیر شش سال، ADHD با رفتار درمانی مدیریت می شود. این روش درمانی شامل آموزش پدر و مادر برای مقابله با مسائل بالقوه ای است که کودک ممکن است با آن مواجه شود. ممکن است در این مرحله نیازی به دارو نباشد و رفتار درمانی و مشاوره پدر و مادر به تنهایی کافی باشد.

برای کودکان شش سال به بالا، دارو درمانی همراه با رفتار درمانی و آموزش والدین تجویز می شود. ADHD علاوه بر تاثیر بر توانایی آنها محیط در مدرسه، بر روابط کودک با خانواده و سایر کودکان نیز تاثیر می گذارد. از این رو، مسئولان در مدرسه باید در برخورد با مشکلات رفتاری کودک آموزش ببینند. مراقبان، معلمان مدرسه، والدین باید بهترین گزینه را برای کودک انتخاب کنند.

حتما بخوانید: علت بیش فعالی کودکان

 

 

 

 

 

درمان بیش فعالی کودکان با دارو

درمان بیش فعالی کودکان با دارو از چند روش امکان پذیر است. راه های درمان بیش فعالی در کودکان عبارتند از:

داروهای محرک برای درمان بیش فعالی:

داروهای محرک یا محرک های روانی به عنوان اولین درمان بیش فعالی برای کودکان (بیش از 5 سال) و نوجوانان مبتلا به ADHD توصیه می شود.

چندین مطالعه تحقیقاتی از این روش درمانی حمایت می کنند. به عنوان مثال، در مقایسه بیماران مبتلا به ADHD که فقط رفتار درمانی، فقط دارو درمانی، درمان رفتاری و دارویی ترکیبی و درمان استاندارد توسط پزشکان جامعه دریافت کردند، بیماران تحت درمان با داروی محرک نتایج بهتری داشتند.

علاوه بر این، در یک مطالعه طولی (مطالعه ای که بیماران را در طول زمان دنبال می کند) درمان دارویی به عملکرد بهتر کودکان در مدرسه مثل پیشرفت تحصیلی، روزهای غیبت کمتر در مدرسه و پیشرفت کلی در عملکرد منجر شد.

داروهای محرک برای درمان بیش فعالی عبارتند از: متیل فنیدات (با نام تجاری ریتالین)، دکس متیل فنیدات (مثال، فوکالین)، دکستروآمفتامین (به عنوان مثال، دگزدرین)، دکستروآمفتامین/آمفتامین ترکیبی (مثال، آدرال) و لیز دگزامفتامین )مثال: ویوانس)

نکته مهم این است که هر کدام از داروهای نام برده شده می‌توانند چندین نام تجاری متفاوت داشته باشند. معمولاً بر اساس مدت زمان رهش دارو (فوری یا آهسته) و شکل و نحوه مصرف آن (کپسول، مایع، پچ، جویدنی) نام دارو تغییر خواهد کرد. به عنوان مثال، ریتالین یک نام تجاری شناخته شده برای متیل فنیدیت است، اما چندین نام تجاری دیگر نیز برای متیل فنیدیت استفاده می شود.

عوارض جانبی داروهای محرک:

شایع ترین عوارض جانبی درمان بیش فعالی با دارو از دست دادن اشتها و اختلالات خواب است. دیگر عوارض جانبی دارو درمانی کودکان بیش فعال عبارتند از: ناراحتی شکم، سردرد، تحریک پذیری و اضطراب. این عوارض جانبی معمولاً وابسته به دوز مصرفی هستند، به این معنی که با دوزهای بالاتر بیشتر مشخص می شوند. همچنین، داروهای محرک باعث افزایش ضربان قلب و فشار خون می شوند. این تغییرات به ندرت به اندازه ای قابل توجه هستند که نیاز به تغییر دارو داشته باشند، اما ضربان قلب و فشار خون باید به طور منظم به ویژه در بزرگسالان کنترل شود.

حتما بخوانید: تمرکز حواس

 

درمان بیش فعالی کودکان با روان درمانی

مهم نیست که کودک شما با چه نوع بیش فعالی مواجه است، روان درمانی می تواند به شما کمک کند. روان درمانی می تواند شامل انواع مختلفی از روش های درمانی باشد که منجر به بهبود وضعیت کودک گردد. گاهی حتی ممکن است از چندین روش برای درمان بیش فعالی و کمبود توجه با روان درمانی استفاده شود.

رفتار درمانی:

در این روش فرزند شما می تواند با تحت کنترل گرفتن فرایندهای فکری خود، مدیریت مشکلات تکانشگری را بیاموزد، به طوری که یک فکر همیشه به یک عمل مربوطه منجر نشود. اغلب رفتار درمانی برای تغییر مسیر انتخاب های منفی و انتخاب گزینه های مثبت موثر می باشد. سیستم های پاداش می تواند بخشی مفید از رفتار درمانی برای بیش فعالی باشد.

درمان بیش فعالی

درمان شناختی رفتاری (CBT):

انواع دیگر تمرینات روان درمانی می تواند برای بیماران ADHD کودکان نیز مفید باشد. از طریق رفتار درمانی شناخت (CBT) کودک یا نوجوان شما می تواند احساسات پیچیده ای را که در پشت مشکل اهمال کاری مزمن وجود دارد، بهتر درک کند. یادگیری بیشتر در مورد احساسات و توانایی در شناسایی بهتر الگوهای فکری، کنترل رفتار را برای فرزندتان آسانتر میکند و امکان برای مقابله با احساسات دشوار را فراهم می کند.

در نهایت، روان درمانی می تواند از کودک شما در راستای درمان بیش فعالی بدون اینکه امیدها و رویاهای آینده را از دست بدهد، یا عزت نفس یا ارزش خود را از دست بدهد حمایت کند.

حتما بخوانید: افزایش تمرکز در کلاس

درمانADHD بزرگسالان

درمان بیش فعالی بزرگسالان معمولاً شامل دارو، آموزش، آموزش مهارت‌ها و مشاوره روان‌شناختی است. در بیشتر موارد ترکیبی از روش های فوق موثرترین راه برای درمان ADHD بزرگسالان محسوب می شود. این درمان ها در حقیقت می توانند به مدیریت بسیاری از علائم ADHD کمک کنند، اما آن را درمان نمی کنند. علاوه بر این ممکن است مدتی طول بکشد تا مشخص شود چه چیزی برای شما بهتر است.

دارو درمانی:

داروهای محرک‌ که حاوی مقدار مناسبی متیل فنیدات یا آمفتامین هستند، معمولاً رایج‌ترین داروهایی هستند که برای ADHD تجویز می‌شوند، اما ممکن است داروهای دیگری نیز تجویز شوند. به نظر می رسد که محرک ها سطوح مواد شیمیایی مغز به نام انتقال دهنده های عصبی را تقویت و متعادل می کنند.

برای درمان ADHD از داروهای غیر محرک شامل اتوموکستین و برخی داروهای ضد افسردگی مانند بوپروپیون نیز استفاده می شود. آتوموکستین و داروهای ضد افسردگی کندتر از محرک‌ها عمل می‌کنند، اما اگر به دلیل مشکلات سلامتی نمی‌توانید از محرک‌ها استفاده کنید یا اگر محرک‌ها عوارض جانبی شدیدی ایجاد می‌کنند، داروهای غیر محرک می‌توانند گزینه‌های خوبی باشند. داروی مناسب و دوز مناسب در بین افراد متفاوت است، بنابراین ممکن است زمان ببرد تا بفهمید چه چیزی برای شما مناسب است. در مورد هر گونه عوارض جانبی به پزشک خود بگویید.

درمان روان شناختی:

مشاوره برای ADHD بزرگسالان به طور کلی شامل مشاوره روانشناختی (روان درمانی) و آموزش در مورد این اختلال و مهارت های یادگیری برای کمک به موفقیت افراد می باشد.

بزرگسالان در درمان روانشناختی موارد زیر را یاد خواهند گرفت:

  • مدیریت زمان و بهبود مهارت های سازمانی

  • کاهش رفتارهای تکانشی

  • بهبود مهارت های حل مسئله

  • کنار آمدن با شکست های کاری و تحصیلی

  • بهبود و افزایش عزت نفس

  • بهبود روابط فردی و اجتماعی

  • کنترل خلق و خو

در روش روان درمانی گاهی ممکن است علاوه بر فرد مبتلا به بیش فعالی، خانواده وی نیز در جلسات مشاوره شرکت کنند تا بهتر بتوانند با این مشکل کنار بیایند و به فرد بیش فعال کمک کنند تا روند درمان را سریع تر طی کند.

حتما بخوانید: قدرت ذهن و تمرکز

 

 

 

 



سوالات متداول

 

1- آیا بیش فعالی و کمبود توجه درمان پذیر است؟

اختلال نقص توجه و بیش فعالی(ADHD) یک اختلال عصبی رشدی است که درمان هایی دارد و در متن مقاله شرح داده شده است.



2- درمان بیش فعالی کودکان با دارو چیست؟

درمان اختلال کمبود توجه و بیش فعالی کودکان با دارو از چند روش امکان پذیر است که در متن مقاله توضیح آن ارائه شده است.



3- درمان بیش فعالی کودکان با روان درمانی چیست؟

گاهی حتی ممکن است از چندین روش برای درمان بیش فعالی و کمبود توجه با روان درمانی استفاده شود که در متن مقاله مطرح شده است.

منبع : درمان بیش فعالی

انتشار : ۲ بهمن ۱۴۰۰

اختلال شخصیت خودشیفته


حتما تا به حال با افرادی رو به شده اید که نگاه بالا به پایین داشته، کسی را جز خود قبول نداشتند و یا مدام حس حقارت و نادانی به شما انتقال داده اند. افرادی که به ظاهر اعتماد به نفس قوی دارند و خود محور می باشند. این افراد در دسته خودشیفته قرار می گیرند که البته نیاز به بررسی بیشتر برای تشخیص اختلال دارد.

اختلال شخصیت خود شیفته Narcissistic personality disorderیکی از اختلالات شخصیت دسته دوم است، افراد دارای این اختلال بسیار خود محور، خود پسند و خودخواه هستند. علت وجود این اختلال در افراد متفاوت است و در این مقاله قصد بررسی کامل اختلال خود شیفتگی، علت، علائم و راه های درمانش را داریم.

 

اختلال شخصیت خودشیفته چیست

همانطور که ذکر شد یکی از اختلالات شخصیت دسته دوم اختلال شخصیت خود شیفته یا نارسیسیم است، این اختلال توسط الیس در 1898 نام گذاری شده و در نوشته های فروید نیز در موردش زیاد نوشته شده است. در بسیاری مواقع افراد این اختلال را به اشتباه تشخیص می دهند و یا با اختلال شخصیت نمایشی آن را یکی می پندارند، در حالی که افراد خودشیفته، بسیار خود بزرگ بین بوده و نگاه بالا به پایین دارند اما افراد نمایشی مدام به دنبال جلب توجه و دیده شدن هستند.

در مردان اختلال خودشیفتگی بیشتر دیده شده و در زنان اختلال شخصیت نمایشی بیشتر است. بسیاری از خودشیفته ها، دوری گزین و منزوی هستند که این امر منجر شده تا گاهی با شخصیت اجتنابی و یا اسکیزویید اشتباه گرفته شوند، و اتفاقا با این اختلال ها رابطه تنگاتنگی دارند. و یا حتی با ویژگی های ضد اجتماعی نیز ارتباط تنگانگی دارند، زیرا با افراد برخورد تند و تیز داشته و یا مدام در جدال هستند.

افراد خودشیفته اعتماد به نفس کاذب داشته و نظری نسبت به خود دارند که گاهی از واقعیت بسیار دور است و منجر به وجود مشکلاتی برای فرد و ارتباطاتش می شود. بر عکس آن چه به نظر می آید، این افراد عزت نفس به شدت پایینی دارند. همه افرادی که خود محور، خود خواه، خود بزرگ بین، خود پسند و خوشیفته هستند، خود را دوست نداشته و حتی از خود بدشان می آید. اما این امر در رفتار آن ها قابل تشخیص نیست.

بسیاری افراد خوشیفته کنترل گر و دیکتاتور بوده و به دنبال رهبری کردن افراد هستند، بنابراین این افراد را در میان افراد سیاست مدار و یا رهبران تظاهری مذهبی در سراسر جهان زیاد می توان دید. گاهی این افراد به مذهب روی آورده و تصور می کنند که نیت خدا با خبرند. افراد با اختلال شخصیت خود شیفته در روابط خانودگی و زناشویی نیز دچار مشکلات بسیار هستند.

حتما بخوانید: شخصیت کاریزماتیک چیست

 

 

 

 

 

علائم اختلال شخصیت خود شیفته

برای تشخیص افراد با بیماری روانی خودشیفتگی یا نارسیسیم علائمی وجود دارد که این امر را راحت می کند، اما ما به هیچ وجه اجازه برچسب زدن به افراد در مورد داشتن اختلال روانی را نداریم و این امر توسط متخصص رواندرمانگر صورت می گیرد.

احساس اغراق آمیز خود بزرگ بینی و خود پسندی

احساس استحقاق داشتن و تشویق و تحسین مداوم

انتظار برتر شناخته شدن در حوزه های مختلف حتی بدون دستاورد ویژه داشتن

اغراق در دستاورد ها و استعداد ها

عدم انتقاد پذیری

بسیار شکننده و حساس

درگیر تخیلات در مورد موفقیت، قدرت، زیبایی، همسر عالی داشتن و سایر موارد

حسادت به دیگران و باور به این که دیگران به او حسادت می کنند

باور به برتری خود و توانایی معاشرت با افراد خاص محدود

قرار دادن بحث و مکالمه حول محور خود

تحقیر کردن و حقیر شمردن دیگران

اختلال شخصیت خود شیفته

خشمگین شدن با سرعت زیاد و تهدید کردن دیگران

سوءاستفاده از دیگران برای رسیدن به خواسته های خود و سپس رها کردن آن ها

عدم توانایی همدلی و درک دیگران

انتظار لطف بی چون و چرا از سمت دیگران

دارای تکبر و آدمی مغرور

اصرار بر داشتن بهترین ها از همه چیز

حتما بخوانید: اختلال شخصیت مرزی

 

علت اختلال شخصیت خود شیفتگی

هنوز به طور دقیق علت اختلال شخصیت خودشیفته مشخص نشده، اما طبق تحقیقات عواملی در این امر دخیل اند که گاهی به صورت ترکیبی تاثیر می گذارند. علت های احتمالی خودشیفتگی شامل موارد زیر است.

سخت گیری زیاد والدین یا ستایش بیش از حد او در کودکی

ژنتیک و ویژگی های ارثی

ارتباطات بین مغز، رفتار و تفکر

سوءاستفاده یا تجاوز جنسی در کودکی

تاثیرات فرهنگی

حتما بخوانید: اختلال شخصیت پارانوئید

انواع خودشیفتگی

اختلال شخصیت خودشیفته مانند بسیاری از اختلالات شخصیت، سیاه و سفید نیست. خودشیفتگی در یک طیف قرار می گیرد. درک انواع مختلف خودشیفته ها و ویژگی های تعیین کننده آنها می تواند در شناسایی این افراد مفید باشد. در این جا دو نوع مهم خودشیفتگی معرفی شده است.

1خودشیفتگی بزرگ (آشکار):

این نوع اختلال خودشیفته همراه با برونگرایی، اعتماد به نفس کاذب، توجه طلبی و پرخاشگری قابل تشخیص است.

2خودشیفتگی آسیب پذیر (پنهان):

این نوع اختلال خودشیفته همراه با درونگرایی، حساسیت بالا، احساسات منفی و نیاز به شناخت و اطمینان دائمی است.

موضوع وحدت بخش همه افراد دارای اختلالات خود شیفته این است که آن ها اعتقاد دارند اعمال و افکارشان از دیگران متمایز است.

حتما بخوانید: افزایش اعتماد به نفس
درمان اختلال شخصیت خودشیفته

معمولا درمان اختلالات شخصیت سخت تر از سایر اختلالات است، زیرا به طور کلی تغییر شخصیت کار دشواری است، افراد با بیماری روانی خودشیفته نیز به دلیل خود پسندی و خود بزرگ بینی، به راحتی به روانشناس مراجعه نکرده و قانع کردن آن ها برای درمان کمی سخت است.

بهترین درمان اختلال شخصیت خودشیفته، گفتار درمانی توسط یک متخصص و روان درمانگر است، اگر این اختلال با دیگر اختلالات مانند افسردگی همراه باشد، می توان از دارو درمانی و قرص های ضد افسردگی نیز استفاده کرد. اما برای اختلال نارسیسیم دارو اختصاصی وجود ندارد. گفتار درمانی به فرد در جهت برقراری ارتباط بهتر با افراد و داشتن روابط لذت بخش تر، صمیمی تر و با ارزش تر کمک می کند.

به طور کلی ایجاد تعاملات بهتر با افراد منجر به بهبود زمینه های مختلف زندگی می شود، از دیگر مزایای گفتار درمانی موارد زیر می باشد.

افزایش همکاری با همکاران

حفظ و بهبود ارتباطات شخصی

شناخت نقط قوت و ضعف و افزایش انتقاد پذیری و تحمل شکست

درک و مدیریت احساس خود

افزایش عزت نفس در فرد خودشیفته

تعیین اهداف واقع بینانه برای خود

علاوه بر گفتار درمانی و مراجعه به فرد متخصص راه های زیر نیز به کمک افراد برای درمان اختلال خودشیفته به کار می آید.

  1. از الکل، مواد مخدر و سایر موادی که باعث ایجاد رفتارهای منفی می شوند، اجتناب کنید.

  2. برای کاهش استرس و اضطراب، از تکنیک های آرامش بخش، مانند یوگا و مدیتیشن استفاده کنید.

  3. حداقل سه بار در هفته ورزش کرده تا به تقویت روحیه کمک کند.

حتما بخوانید: تست شخصیت شناسی MBTI

 

 

 

 



سوالات متداول

 

1- اختلال شخصیت خودشیفته چیست؟

یکی از اختلالات شخصیت دسته دوم اختلال شخصیت خود شیفته یا نارسیسیم است که در متن مقاله توضیح آن ارائه شده است.



2- علائم اختلال شخصیت خود شیفته چیست؟

برای تشخیص افراد با بیماری روانی خودشیفتگی یا نارسیسیم نشانه ها و علائمی وجود دارد که در متن مقاله شرح داده شده است.



3- علت اختلال شخصیت خود شیفتگی چیست؟

هنوز به طور دقیق علت اختلال شخصیت خودشیفته مشخص نشده، اما طبق تحقیقات عواملی در این امر دخیل اند که در متن مقاله مطرح شده است.

منبع : اختلال شخصیت خودشیفته

انتشار : ۲ بهمن ۱۴۰۰

تمام حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به "" می باشد

فید خبر خوان    نقشه سایت    تماس با ما